Осъдиха година условно майката на престъпник за нападение над журналистка

Една година условно получи Величка Иванова, майката на криминално проявения Иван Иванов - Мочи, за нападение над журналист. Става дума за случай от май 2012 година, който се разиграл пред съдебната плата в Козлодуй.

Тогава тя се нахвърлила на главната редакторка на вестник "Козлодуй днес" Десислава Николова, съобщава tribali.info. Журналистката отишла да отразява за изданието си делото срещу скандално известния в Козлодуй Иван Иванов-Мочи заради предизвикан от него побой в местното заведение "Джокерс" предния ден.

"Пред входа на съда бяха всички роднини на Мочи от ромската махала и ме заплашиха да не ги снимам и да спра да пиша за тях. След това майката на Иван Величка Иванова се втурна към мен и ми нанесе удар в лицето", разказа тогава журналистката.

Благодарение на бързата си реакция Николова не изпуска фотоапарата, който разярената ромка се опитва да избие с удари. Веднага след това Величка се насочва към оператора на местната телевизия "Виж" в опит да му избие камерата от ръцете.

През цялото време на разправията роднините на Мочи отправяли обидни думи към журналистите пред безучастните погледи на присъстващите полицаи, но никой от тях не реагира в тяхна защита. Не ги впечатляват и заплахите за саморазправа, които ромите сипят срещу журналистите пред доста свидетели на скандала.

Две години по-късно козлодуйският районен съд постановява присъда по случая, като преди дни магистратите постановиха една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок за Величка. Тя е осъдена и да заплати 1000 лева обезщетение на Николова за претърпени неимуществени вреди и на 900 лева за разноските по делото. Решението на магистратите от Козлодуй може да се обжалва пред окръжния съд във Враца.

Иван Иванов-Мочи има дебело криминално досие, съден е за нападение над полицаи и има ефективна присъда за организирана престъпна група, от кражбите и измамите на която бе пропищяла цялата община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право