Анчелоти на дузпата

„Реал“ (Мадрид) ще шие раната от отпадането в полуфинала на Шампионската лига с махане на Карло Анчелоти. „Кралете“ отстъпиха трона с фатално 1:1 срещу „Ювентус“ на „Бернабеу“ след 1:2 в Торино.

След реванша директорът на „белите“ Емилио Бутрагеньо - притиснат от репортерски въпроси, два пъти отказа да потвърди, че треньорът остава. „Реал“ се провали във всички ключови мачове през годината и явно ще остана без купа, след като изостава с 4 т. от „Барселона“ в Примера дивисион.

Целта на „Реал“ е да се освободи от Анчелоти без неустойка, като някой поиска италианеца. „Милан“ изглежда подходящ. Договорът на специалиста изтича догодина.

Споменавани засега за нов треньор на „балета“ са Хулен Лопетеги („Порто“), Зинедин Зидан („Реал Мадрид Кастиля“) и Юрген Клоп, който напуска „Борусия“ (Дортмунд).

По време на мача трибуните скандираха „Жозе Моуриньо“. Същата публика преди 2 г. участва активно в заверата за прогонването на португалеца в комбина с футболистите и медиите. И няма как оскърбеното величие да се върне...
Зрителите скандираха и „Флорентино - оставка“, но не се вижда реална конкуренция на президента Перес.

Друга основна мишена е Гарет Бейл, съсипан в социалните мрежи. Публикувани са дори снимки на изгорени коли - директна заплаха. Ултраси причакаха крилото пред „Бернабеу“ след мача и го заляха с обиди като „кучи син“ и „копеле“ (в подходящ за публикуване вид). Анчелоти като по-умен и опитен се измъкна от потаен изход.
Уелсецът отправи 7 удара, докато „Юве“ имаше общо 8. Стомилионното крило пропиля всичко и изглежда „пътник“. Пише се най-вече за трансфер в „Манчестър Юнайтед“, като новината от вчера е за оферта от 110 милиона евро.

При очакваната раздяла на „Реал“ (Мадрид) с Гарет Бейл трябва да последва „бяла“ атака за Еден Азар от „Челси“ при цена над 100 млн. евро.

Героят на „Ювентус“: Да бях вкарал на друг...

„Иска ми се да бях вкарал на друг отбор...“, въздъхна 22-годишният Алваро Мората, героят на „Ювентус“ в реванша с „Реал“ в Мадрид - 1:1. Нападателят е юноша на „кралете“, които го продадоха за 20 млн. евро м. г. Както винаги при трансфер на чедо на „белите“, има клауза за обратно откупуване, която е 30 млн. за 2015-а. В анкета читателите на „Ас“ поискаха Алваро да се върне...
Мората вкара и в първия мач - 2:1. Историята напомни случая от 1/4-финалите през 2004-та. Предната година „Реал“ даде под наем Фернандо Мориентес на „Монако“. После нападателят вкара за французите и при 2:4 на „Бернабеу“, и при 3:1 в реванша. Фернандо обаче не е юноша на „Реал“.

„Можем да победим всеки!“, изригна Джорджо Киелини от „Юве“ след триумфалното реми.

„Тайната на успеха ни е в Масимилиано Алегри“, призна Патрис Евра.

И двамата защитници провокираха наказания на Луис Суарес, когото ще срещат във финала на 6 юни в Берлин. Нападателят ухапа Киелини на Мондиал 2014 и остана 4 месеца вън от игра. През 2011-а Луис, като играч на „Ливърпул“, обиди расистки Евра, тогава в „Манчестър Юнайтед“, и без доказателства отнесе санкция за 8 мача. „Ще стисна ръката на Суарес в Берлин, няма проблеми“, рече Евра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят