Днес ще е предимно слънчево, температурите стигат до 25-30°

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След пладне ще се развива купеста, в Североизточна България – купесто-дъждовна облачност и на места слабо ще превали. Ще духа слаб западен вятър, след обяд в източните райони ще се ориентира от юг и ще е до умерен. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде малко над средното за месеца. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Преди обяд над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно по северното крайбрежие е възможно да превали. Ще духа слаб западен вятър, който след пладне ще се ориентира от юг. максималните температури ще са между 22° и 26°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 16° - 18°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места слалбо ще превали. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от запад-югозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 14°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето