Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

Koлега на граничните полицаи, загинали на Тракия: Работим в унизителни условия

Седемте гранични полицаи, които претърпяха тежък пътен инцидент вчера с двама загинали, били настанени в град Болярово, близо до Елхово.

Заедно с тях, там са командировани служители от цялата страна. Всички са в шок от смъртта на колегите си, но никой не посмя да застане пред камерата на bTV поради страх от уволнение.

„Болката ни е, че на тези командировки не им се вижда краят”, каза мъж, който не желае да покаже лицето си.

Той твърди, че в деня на инцидента колегите му не се водели на работа. Така било всеки първи и последен ден от командировката, които минавали в път.

„Само на водача на автомобила му се пуска заповед и му отчитат шест часа работно време”, каза още мъжът.

Заради тези празни дни не можели да изпълнят норматива за месеца.

„Отиваме по места и ние трябва да доработваме. Вместо да си видим семейството, след тези 15 дни, които сме долу, даваме още шест или осем смени. И реално в месеца ние обръщаме пет или шест дни внимание на семейството”, допълни той.

За 15-дневните си командировки всеки полицаи трябвало да получи 300 лева – по 20 на ден за храна. Това обаче не се случвало.

„Шест дни пари не ни бяха преведени. И тук почваме да се унижаваме, търсим пари от колеги, молим се в магазините да ни дават на вересия. Това е пълно падение, унижение е за нас”, продължи мъжът.

Вече трета година полицаи от цялата страна са командировани на българо-турската граница. Причината е засиленият бежански поток. След серия протести за лошите условия на труд и заплащане, проблемите остават.

„На 13 сутринта, в 9 часа ни бяха преведени пари. Като в нашата дирекция първо беше за 120 лв., но дали се повлияха от това, че много протестирахме, но ни дадоха по 300 лв. На другите дирекции им преведоха по 125 лв.”, обясни мъжът.

По думите му много негови колеги искат да напуснат: „Не се издържа”.

Всеки полицай е застрахован за 10 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете