Пловдивчанин насилвал жена си пред сина им

Военен от Пловдив насилвал сексуално съпругата си пред очите на малкия им син. След години терор пловдивчанката решила да потърси помощ от фондация „П.У.Л.С”, която помага на жертви на насилие. Съпругът й бил осъден за домашно насилие, с което получил и забрана да доближава жена си, пише "Марица".

Малко преди да изтече ограничителната заповед военният отново започнал да заплашва съпругата си, че ако не се върне при него ще отвлече детето и ще убие роднините й. От страх младата жена се върнала в дома на насилника.

„Мъжът ограничи контактите на жена си, като я заключи в дома им”, обясни председателят на неправителствената организация Екатерина Велева. Пловдивчанката успяла да съобщи на служителите от „П.У.Л.С”, че отново е жертва на домашно насилие чрез кодови думи, които предварително били уговорили, в случай, че съпругът й посяга.

От организацията твърдят, че са били нужни 5 дни, за да се задейства Координационният механизъм при сигнали за деца, жертва на насилие. Майката и детето били изведени от дома им с помощта на спецчасти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони