Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Плевнелиев в Сеул: България е в центъра на нов развиващ се пазар

Искаме да постигнем бъдещето заедно. Това трябва да бъде бъдеще на силно сътрудничество между България и Южна Корея. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Сеул при откриването на българо-корейски бизнес форум, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава подчерта, че България е в центъра на нов развиващ се пазар – 11 страни със 75 милиона души население и е държавата с най-ниско данъчно бреме за бизнеса в Европа. Можем да предложим индустриални зони, целогодишен туризъм и добро качество на живот и гостоприемство.

„През 2014 г. обемът на двустранната търговия възлиза на близо 205 млн. долара, което е далеч от потенциала на двете страни“, отбеляза президентът Плевнелиев. Според държавния глава, България и Южна Корея имат нужда да намерят пътища за увеличаване на икономическия обмен, включително възможностите, които произтичат от приемането на Споразумението за свободна търговия ЕС-Република Корея. „България се модернизира – разширяваме метрото на столицата, удължаваме магистралите. Едно от най-големите летища в света е почти до българската граница и ще бъде свързано с високоскоростна жп линия. Пазарите в региона могат да бъдат достигнати за часове“, посочи в словото си пред бизнеса Росен Плевнелиев. Държавният глава изтъкна, че страната ни има най-чистата екологична среда за производство на селскостопанска продукция, което е допълнително предимство за българската земеделска продукция в Азия, а с усвояването на европейските фондове българското земеделие има огромен потенциал.

В областта на информационните и комуникационните технологии президентът подчерта традициите на страната ни в производството на високотехнологични продукти. „Днес страната ни възвръща репутацията си на лидер в областта. Браншът у нас бележи 10% средногодишен растеж“, категоричен беше българският държавен глава. Росен Плевнелиев представи България като атрактивна аутсорсинг дестинация за бизнеса, където по думите му „секторът бележи средно 60 на сто годишен ръст“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете