Фандъкова: 120 млн. лева инвестирахме само в нови детски градини и училища

В последните години около 120 млн. лева инвестирахме само в строителство на нови детски градини и училища. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на Деветата национална конференция на Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа”, съобщи Фокус.

“Огромно удоволствие е да присъствам на този доста сериозен форум. Пожелавам от сърце успех в работата, която не е лека. В София достигаме добри резултати благодарение на професионалистите, които работят в училищата и детските градини, но и благодарение на социалния диалог, който постигаме със синдикатите. Това е наистина голяма основа, за да може работата да е успешна. Образованието се прави от учителите, останалите сме подкрепящи.

Учителят е този, който може да направи така че на ученикът да му е приятно. Винаги в моето разбиране, първият приоритет е мотивацията и условията на учителите”, заяви Фандъкова. По думите й, тази година ще бъдат отворени още 8 нови детски градини и ще започнат да се строят други осем. “На 15 септември ще открием ново училище в село Герман. Още 100 млн. лева инвестирахме в модернизация на съществуващата среда. Това са на първо място сигурност за сградите и на второ – енергийна ефективност. Енергийната ефективност е по-малко пари за енергия и повече пари за учителите и децата. Това ни води в нашето разбиране”, допълни Фандъкова. Тя посочи, че има близо 30 млн. евро инвестиции за тази година. “Тези инвестиции водят до нещо много важно – в условията на криза, никак не е без значение фактът, че с тези инвестиции успяхме да открием около 2200 нови работни места”, добави Фандъкова.

“Настоявам час по скоро законът да бъде приет и стискаме палци на г-жа Дамянова. Квалификация и мотивация на учителите – това е рецептата”, каза още Йорданка Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.