Мъж крие 3 години трупа на майка си Засега е обвинен само за измама

Бомбичка разби камера на КАТ Самоделката е от миниум и бронз

1200 деца нарисуваха рицаря в себе си

Откраднатата от Пловдив линейка беше открита пред софийската болница “Св. Анна”

Ген. Боцев: Държим колкото може по-бързо правителството да сключи договора за нов изтребител

Съдът остави в ареста всички от кметската завера в “Младост” Прокуратурата потвърди за четвърти задържан в началото на акцията. Не е свидетел, но е в СРС-тата

Дядо отиде до магазина и изчезна

Задържаха под стража двама дилъри, спипани с хероин и амфетамини

РИОСВ-Бургас отряза зелените за „Иракли“: Съдът се произнесе, няма законово основание за спиране на строителството

Общинската дирекция “Превенции” провежда юбилейна кампания “Не шофирай, ако си пил” Всеки абитуриент - с бележник за разумно поведение на пътя

Братя Юзеирови с условни присъди за партия ОТОМАН

Изтребители и военни командоси със зрелищна демонстрация в Граф Игнатиево (СНИМКИ)

Повреден колектор замърсява река Екренска

Скандални твърдения за “български злодейства” в сръбска обява за ученически литературен конкурс

Премиерът Борисов ще участва в лидерска среща по Процеса „Бърдо-Бриони“

Фандъкова: 120 млн. лева инвестирахме само в нови детски градини и училища

В последните години около 120 млн. лева инвестирахме само в строителство на нови детски градини и училища. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на Деветата национална конференция на Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа”, съобщи Фокус.

“Огромно удоволствие е да присъствам на този доста сериозен форум. Пожелавам от сърце успех в работата, която не е лека. В София достигаме добри резултати благодарение на професионалистите, които работят в училищата и детските градини, но и благодарение на социалния диалог, който постигаме със синдикатите. Това е наистина голяма основа, за да може работата да е успешна. Образованието се прави от учителите, останалите сме подкрепящи.

Учителят е този, който може да направи така че на ученикът да му е приятно. Винаги в моето разбиране, първият приоритет е мотивацията и условията на учителите”, заяви Фандъкова. По думите й, тази година ще бъдат отворени още 8 нови детски градини и ще започнат да се строят други осем. “На 15 септември ще открием ново училище в село Герман. Още 100 млн. лева инвестирахме в модернизация на съществуващата среда. Това са на първо място сигурност за сградите и на второ – енергийна ефективност. Енергийната ефективност е по-малко пари за енергия и повече пари за учителите и децата. Това ни води в нашето разбиране”, допълни Фандъкова. Тя посочи, че има близо 30 млн. евро инвестиции за тази година. “Тези инвестиции водят до нещо много важно – в условията на криза, никак не е без значение фактът, че с тези инвестиции успяхме да открием около 2200 нови работни места”, добави Фандъкова.

“Настоявам час по скоро законът да бъде приет и стискаме палци на г-жа Дамянова. Квалификация и мотивация на учителите – това е рецептата”, каза още Йорданка Фандъкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.