Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

НСИ: 882 лева е средната брутна заплата за март

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на март 2015 г. се увеличават с 26.5 хил., или с 1.2% спрямо края на декември 2014 г., като достигат 2.23 милиона, сочат предварителните данни на Националния статистически институт .

Спрямо края на четвъртото тримесечие на 2014 г. най-голямо увеличение на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности “Селско, горско и рибно стопанство” – с 9.0%, “Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” – със 7.5%, и “Други дейности” – със 7.2%. Най-голямо намаление на наетите лица по трудово и служебно правоотношение е регистрирано в дейностите “Административни и спомагателни дейности” – с 3.9%, и “Операции с недвижими имоти”- с 2.6%.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите “Преработваща промишленост” и “Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” – съответно 22.3 и 17.3%.

В края на март 2015 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 13.5 хил., или с 0.6% повече в сравнение с края на март 2014 г., като най-голямо увеличение на наетите се наблюдава в икономическите дейности “Преработваща промишленост ” – с 10.1 хил., “Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” – с 5.4 хил., и “Селско, горско и рибно стопанство” – с 2.6 хиляди. В процентно изражение увеличението е най-значително в икономическите дейности “Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” – със 7.7%, и “Селско, горско и рибно стопанство ” – с 3.8%. Най-голямо намаление на наетите лица в края на март 2015 г. спрямо края на март 2014 г. има в икономическа дейност “Административни и спомагателни дейности” – с 5.5 хил., а в проценти – в “Операции с недвижими имоти” – с 6.9%.

Средната брутна месечна работна заплата за януари 2015 г. е 856 лв., за февруари –

839 лв., и за март – 882 лева.

През първото тримесечие на 2015 г. средната месечна работна заплата e 859 лв. и нараства спрямо четвъртото тримесечие на 2014 г. с 1.4%. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение на средната месечна работна заплата, са “Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” – с 10.8%, и “Административни и спомагателни дейности” – с 8.1%.

През първото тримесечие на 2015 г. средната месечна работна заплата нараства със 7.9% спрямо първото тримесечие на 2014 г., като най-голямо e увеличението в икономическите дейности “Административни и спомагателни дейности” – с 16.1%, “Професионални дейности и научни изследвания” – с 13.7%, и “Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” – с 12.4%.

Виж пълното изследване на НСИ ТУК!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете