Над 500 души са загинали при бомбардировките в Източна Гута за седмица

Загинал и седем пострадали в катастрофа край Сливен

Владимир Малинов е новият изп. директор на “Булгартрансгаз”

Борисов възложи пълна проверка на сделката за ЧЕЗ и на купувача

Красимир Вълчев: Не е желателно закриването на още училища

Българският лекарски съюз ще подпише националния рамков договор с НЗОК за 2018 г.

“Дунав” с втора поредна победа

Министър Ангелкова: Русия, Китай и далечните пазари са много важни за българския туризъм

В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Министър Танева: ОП „Морско дело и рибарство 2014-2020 г“. ще бъде изпратена за одобрение в ЕК до края на месец юни

Оперативна програма „Морско дело и рибарство 2014-2020 г.“ ще бъде изпратена за одобрение в Европейската комисия до края на месец юни. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на откриването на фабрика за преработка на рапани в град Каварна.

Тя уточни, че новата Програма ще бъде с по-голям бюджет от предходната – 113 млн. евро като от тях 88 млн. евро ще е европейското финансиране. Министър Танева обяви, че официално одобрение на Програмата се очаква да се получи до края на 2015 г.

„Когато имаме официалното одобрение ще представим индикативния график за отваряне на мерките по нея. Вярвам, че ще разпишем едни по-добри и в полза на бизнеса критерии и механизми за управлението й, така че да постигнем по добри резултати от предходната“, каза още министърът. Тя подчерта че към Програма „Рибарство“ има огромен интерес, особено тук в района на Каварна.

Разплащането по предходния период ще приключи до края на годината. От общият бюджет на Програмата за 2007-2013 година, който е в размер на 188 млн. лева. Договорените инвестиции по него са в размер на над 100%, като изплатените средства са в размер на 62%.

„Надявам се договорените проекти да бъдат разплатени в срок, защото имаше и много проекти, за които не достигна бюджет“, обясни Танева.

На инвеститора, чиято фабрика бе открита днес, министърът пожела успех и го призова да се възползва от новата Програма, за да увеличи мощността на предприятието и да наеме още работна ръка. На територията на общината, няма друго предприятие, което да развива подобна дейност.

Фабриката за преработка на рапани в гр. Каварна има сключен договор по мярка 4.1 “Развитие на рибарските области”, като одобрената субсидия по проекта е на стойност над 109 хиляди лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.