Издирват двуметров мъж заради убитата в Германия Атанаска

Висок мъж, на около 35- годишна възраст, е издирван от германската полиция за убийството на българката Атанаска Василева. Това са съобщили източници от Берлин пред marica.bg.

Според описанието на предполагаемия убиец той е висок около 1,90-2 метра, с кръгло лице, кафяви очи, със спортно телосложение, енергичен и здрав, но с бирено шкембе. Има къдрава и гъста кестенява коса, късо подстриган. Говори немски и турски.

Предполага се, че заподозреният управлява сребристо комби с 5 врати , с тъмни седалки и елстъкла. В багажника карал кофа с боя и алуминиева стълба, когато за последно е видян от очевидци. По тяхно описание полицията в Хайлброн е изготвила фоторобот на предполагаемия убиец.

Името на мъжа не е известно. За него обаче се знае, че си е набелязвал за жертви проституиращи жени от български произход. В района на Хафенщрасе, откъдето е изчезнала и Атанаска, той наемал проститутки, като отказвал предложения от тях терен. Качвал избраната жена в колата си и я откарвал извън града. Там я изнасилвал, като предпочитал да не ползва презерватив и да не плаща след сексуалния акт.

Последната му жертва успяла да избяга след изнасилването, използвайки момента, докато той се обличал. Жената позвънила по мобилния на своя колежка, която пък подала сигнал в полицията.

Засега обаче не се знае дали заподозреният насилник има нещо общо с убийството на пловдивчанката. Tрупът на Атанаска е бил открит още на 11 април. Едва вчера обаче близките й в Йоаким Груево са били уведомени за смъртта й. Сега те се безпокоят как и с какви средства ще докарат тялото от Германия, за да го погребат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят