Бургазлия от Лондон до Бургас на колело

Бургазлията Георги Божинов измина близо 3000 км с колело от Лондон до родния град в името на благородна кауза.

Чрез начинанието си той желае да популяризира неправителствената организация Sea of Knowledge (Море от знание), която има за цел да поощри и подпомогне извънучилищните дейности и създаването на спортни навици в бургаските ученици.

"Щастлив съм, че отново съм в Бургас и издържах на това предизвикателство. Имаше много трудни и рисковани моменти, в които бях на косъм да се откажа, но заради каузата, която исках да популяризирам, положих максимум воля и себеотрицание." Това заяви смелият бургазлия, когато пристигна пред сградата на общината. Той бе посрещнат от кмета Димитър Николов, роднини и приятели.

"Надявам се чрез този голям велопреход да дам добър пример на бургаските деца и младежи да карат повече велосипед, защото това е инвестиция в тяхното здраве. В Бургас вече има чудесни условия за придвижване с велосипед и практикуване на велоспорт", сподели още младият мъж.

Георги Божинов е от Бургас, но от 15 години живее и работи в Лондон. Връзката му с родния град е много силна и той се надява отново да се върне в Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони