Гюкчан: Не исках да убия Бекир, само да го сплаша

19-годишната Гюкчан Фахри, която уби с нож бившият си любовник Бекир Рамадан остава за постоянно в ареста, пише "24 часа". Това реши окръжният съдия от Кърджали Пламен Александров, който гледа мярката за неотклонение на обвинената в убийство. Тя беше задържана на 13 май, часове след като в гората край кърджалийското с. Широко поле беше открит трупа на 20-годишният мъж, прободен с нож в областта на сърцето.

"Искам да си отида в къщи. Моето място не е тук", заяви в залата Гюкчан Фахри. Адвокатът й Станимир Сталев обясни пред съда, че клиентката му е била полово насилвана всяка седмица в продължение на 2 години. Според защитникът 19-годишното момиче е било унижавано и заплашвано, че ще бъде изложено пред обществото.

"Не съм искала да го убивам. Исках само да го сплаша заради това, което ми причиняваше. Тормозеше ме повече от 2 години", каза обвинената в убийство. Тя обясни пред съдията, че е отишла с нож на срещата си с Бекир, защото той не разбирал от дума. Според Гюкчан тя е искала да го нарани в ръката. Обвинената в убийство каза още, че след като наръгала Бекир, не му е оказала помощ, защото се е страхувала да не я убие.

Окръжният прокурор Димитрина Делчева подчерта в съдебната зала, че Гюлчан е поискала да укрие важни веществени доказателства, в това число ножа, с който е пробола в сърцето младежа, както и негови вещи, уточнява БГНЕС. Така опитала да заличи следите на престъплението.

Адвокат Сталев акцентира на отличната диплома на Гюлчан и чистото й минало и особено на ролята на честта на жената в турския етнос. Мотивът да отнеме човешки живот е изключително сериозен след 2 г. насилие, посочи той и поиска домашен арест.

След финала на делото за мярката за неотклонението защитникът Станимир Сталев заяви, че няма намерение да се възползва от правото на обжалване на съдебното решение в Апелативния съд в Пловдив. За нея е по-добре да е в ареста в името на сигурността й – извършила е тежко престъпление и няма гаранции, че близките на убития няма да извършат друго престъпление, аргументира се той.

Сталев ще настоява прокуратурата да назначи съдебно-психологическа експертиза, но не и психиатрична, тъй като нямало данни Гюлчан да има отклонения.

В кулоарите на съда освободеният от ангажименти служебен адвокат Георги Белев изрази недоумение от хладнокръвието на обвиняемата след убийството. "Тя си е тръгнала невъзмутима от мястото и с такси е отишла на среща с настоящия си приятел, вместо да извика помощ. Не е казала нищо у дома, изхвърлила кървавото яке, телефона и ножа в контейнери в центъра на града. А и спокойно е продължила да ходи на работа", коментира Белев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини