78-годишен блъсна две деца на пешеходна пътека в Силистра

Две деца са били блъснати тази сутрин на пешеходна пътека пред училище „Иван Вазов” в Силистра. Не са пострадали сериозно. На 76-годишния водач е съставен акт за отнемане предимството на пешеходци, съобщава БНР.

Двете 12-годишни момичета са пресичали улицата около 7.10 часа тази сутрин, за да отидат на училище. Тъй като районът е с натоварено движение, пред училището, както обикновено, е имало патрулен автомобил на Пътната полиция. Въпреки това, децата са блъснати на пешеходната пътека, обясни директорът на училището Александър Кононов.

Децата са живи и здрави. Отървали са се с леки натъртвания и охлузвания по крайниците. Не са обезопасени там пешеходните пътеки въпреки многократните ни настоявания. От кметството има обещания, че ще се случи, но тъй като предстоял ремонт на пътната настилка... Ще стане, ама кога ще стане. Според мен е необходимо да се сложат и светофари тук за пешеходна пътека.

От началото на учебната година на тази пешеходна пътека са станали три катастрофи. При двете са пострадали деца, а при третата - учител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони