Всички в „Днипро“ след триумфа над „Наполи“: Да живее Украйна!

Да живее Украйна! Така всички футболисти на „Днипро“ посветиха на родината си стигането до финал в Лига Европа срещу „Севиля“. Отборът, известен преди у нас като „Днепър“, срази „Наполи“ с 1:0 и с общ резултат 2:1 стигна до мача във Варшава на 27 май.

„Победата е за нашите войници, които защитават родината!“, възкликна вратарят Денис Бойко. „Днипро“ изигра всички домакинства в Европа в Киев заради войната в страната и невъзможността да се подсигури безопасност в Днепропетровск. Родният град на отбора е точно между украинските войски и сепаратистите.

Йевген Селезньов е героят на Украйна. Той вкара голове и в двата мача. Сега се разписа в 58-ата минута след центриране на най-актуалния играч на „Днипро“ - халфа Йевген Коноплянка. „Всички сме горди заради родината ни - обяви защитникът Артем Федетский. - Истинските герои обаче не сме ние. Герои са нашите войници, които ни защитават.“

С последния съдийски сигнал фенове нахлуха на огромния стадион, приел финала на Евро 2012 Испания - Италия (4:0). Всички празнуваха триумфа на Украйна. Не ги интересуваше поройния дъжд. Заедно с голмайстора Селезньов всички прегръщаха вратаря Бойко, който спаси 7 удара на „Наполи“.

Рафа Бенитес не успя да влезе в историята. Испанският треньор на „Наполи“ ликува с купата на УЕФА с „Валенсия“, после спечели Лига Европа с „Челси“, а пикът му е триумфът в Шампионска лига с „Ливърпул“. В историята още няма треньор, завоювал еврокупи с 4 отбора. В първия мач „Наполи“ проклиняше съдиите и президента на УЕФА Мишел Платини - изравнителният гол на Селезньов бе от засада...

Варшава да трепери! На финала се очакват нашествие от десетки хиляди украинци, които искат чудото да продължи и срещу актуалния носител на трофея - испанския „Севиля“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят