Война на ултраси до сълзи

Война между фракции в агитката на „Бока Хуниорс“ е причинила инцидентите в реванша от Копа Либертадорес срещу „Ривер Плейт“. Мачът бе спрян при 0:0, след като на почивката между полувремената ултрасите хвърлиха флакони с аерозол в тунела с играчите на гостите. Свирепото дерби ще завърши вероятно със служебно 0:3, а след 1:0 за „Ривер“ и в първия мач „милионерите“ отиват на четвъртфинал.

Версията на полицията в Буенос Айрес: Фракциите Ла Бока и Ломас се карат за това кой да разпределя билетите и продажбата на артикули в сектора с ултрасите, които се наричат с обединеното название Ла Доче-12 - от 12-ия играч на „Бока“. И си нанасят удари, които обаче отекват върху клуба.

Преди мача е имало сблъсъци около стадиона по спорната тема, а от групировката Ла Бока подготвили провокациите. Клубът ще бъде наказан и с голяма глоба заради дрона, пуснат над терена през първото полувреме. На него имаше мини фланелка на „Ривер“ с надпис „В“ - подигравка с изпадането на съперника във втора дивизия преди 4 години.
Наказанието реално е малко притеснение.

Четирима играчи на „Ривер“ минаха през болницата с проблеми в очите и гърлата от сълзотворния газ. Рамиро Мори и Матиас Краневитер са с изгаряния и остават под наблюдение, вероятно няма да играят в следващия мач.
„Това е недопустимо, тези хора са идиоти!“, изригна Марсело Гаярдо, треньорът на гостите.

„Това не е футболен, а социален проблем - гневеше Даниел Анжеличи, президентът на „Бока Хуниорс“. - Тези хора са луди, тотално извън контрол. Флакончетата са малки, не мисля, че можем да обвиняваме полицията и охраната, че са ги вкарали на трибуните. Поведението на някои ултраси е непредвидимо...“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят