Ники Георгиев: Чрез йога загърбих суетата и многото пари

Актьорът Николай Георгиев стана популярен като водещ на тв предаванията “Руска рулетка”, “Ясновидци” и “Богат или беден”. В последно време той предпочита да се отдава на духовни практики и преподава йога в Стара Загора. Съвсем логично и жената до него, с която той сключи брак преди няколко дни, също да е инструктор по йога. Ники е завършил философия във Велико Търново, но още като студент започва паралелно да се изявява и в постановки и мюзикъли в Търновския театър и в Бургаската опера - “Царицата на чардаша”, “Моята прекрасна лейди” и “Веселата вдовица”. Отличната му физическа подготовка и артистичните заложби го превърнаха в един от лидерите в шоуто на Нова тв “И аз го мога”.

- Ники, вече си семеен, честито!

- Да, със съпругата ми Славина сключихме граждански брак, предстоят църковният и малко семейно тържеството - през юли в нашата селска къща в село Борощица, на върха на билото на Стара планина. Много семпло събиране ще е, защото мястото е подходящо - има параклис, има място за варене на боб, има и барбекю. Няма нужда да инвестираме в ресторанти, по-добре да си украсим двора на къщата така, както на нас ни харесва. Аз се занимавам и с екстериор – много неща в къщата са мое дело.

- Защо не направите сватбата в София или в Стара Загора, където живеете по принцип?

- Живеем в Стара Загора, защото съпругата ми е от там - станах старозагорски зет. Много е хубаво, живеем в малка къщичка, до реката. Това е въпрос на избор, някои хора обичат задръстванията, аз обаче - не. Във Варна и Бургас, където съм живял, също има задръствания, но такива като в София няма. Ако столицата е в тежка констипация, тоест и държавата е такава, то е едно и също и според мен животът е много по-интересен, широк и разнообразен извън столицата.

- Колко време ти трябваше, за да се решиш да се ожениш?

- Много, но всъщност стъпката идва с човека, ако няма човек – няма стъпка, няма да има и идея за това да се жениш. Досега никога не бях предлагал брак. Човек в тези неща трябва да влиза осъзнат, както е и при решението да имаш деца, защото това не може да бъде случаен акт. Смисълът на живота е в това да бъде продължаван.

- Вие вече имате едно дете. Мислите ли за второ?

- Да, вече имаме един син – Теодор. На 10 май той направи девет месеца.

- С какво те спечели Славина?

- Тя е красива, добра, толерантна, но това не е достатъчно, много такива хора има. Но Славина ме спечели заради това, че е самата нея – казано е любовта е важна, а не партньорът. Тоест, ако няма любов, по-добре да не бъдеш с този човек. Преди нея аз бях празен, а сега всичко, с което се изпълвам, е нейната енергия - женската енергия е изключително мощна. Аз генерирам това, което тя ми дава, и това е толкова мощно чувство, че не може да се опише, дори думата любов бледнее, защото в думата любов има много поезия, която не е достатъчно мощна, за да изрази това, което се случва.

- Как се запознахте?

- Двамата се занимаваме с йога и може би това ни свърза по някакъв начин. Тя беше инструктор в един мол в Стара Загора и аз реших да я потърся, защото аз водех йога в същия мол, но в Бургас. Намерих я във фейсбук - аз умея да намирам, а тя се изненада, че изобщо й пиша и така започна всичко. Дойдох на практики при нея и за първи път усетих, че с този човек ти спираш да си, тя също спира да е тя и става нещо трето. Има такава теория – как две половинки се събират и става кръг. Като има такава симбиоза – чувството на любов и живот продължава.

- Преди имаше имидж на плейбой...

- Има ли смисъл изобщо да отричам или да потвърждавам нещо. Щом е така, така да е. Безсмислено е да се асоциирам или да се противопоставям на това, ако трябва да живея за това какво мислят другите, ще изгубя време за собственото си живеене.

- Ще поканиш ли някои от другите участници в “И аз го мога” на сватбата?

- Да, мога да си помисля за хора с опит, които са минали през такова житейско събитие. Например Петко, ние си комуникираме с него. Също Иван Звездев, той има вече три деца, а Алфредо има даже повече, те са хора с богат опит.

- Кои са твоите фаворити в шоуто?

- Звездев, защото е много жизнерадостно-непосредствен и търпи всякакви критики, също така има много умения. В тази поредица бих включил и Петко, той вече влезе в една актьорска стилистика, която много му допада. Искам да снимаме филм с всички участници в шоуто, не просто риалити, а пълнометражен игрален филм.

- Стимул ли е за теб наградата за победителя в шоуто – лек автомобил?

- Имам 7 автомобила в гаража си и не се боря за голямата награда – лек автомобил. Автомобилите са семейни, не са само мои. Аз се боря за това да покажа умения от различно естество – баланс, сила, изкуство. За мен успех е да извадя от музикалния инструмент мелодия, да изтанцувам един танц, който никога не съм танцувал, пък кой както иска да бъде амбициозен.

- Въпреки седемте автомобила ти дойде на интервюто с такси...

- Не ми се шофира. Обожавам метрото и трамваите. По моему общественият транспорт и обществените тоалетни са признака за развитието на една цивилизация. Има ли добре уреден транспорт и тоалетни – около това се гради цивилизацията, тя не е личния ти автомобил, защото той е твоята индивидуалност. И тук е българската драма – ние всички искаме да бъдем индивидуалисти и затова се самозадръстваме.

- Ти водеше играта “Руска рулетка”, обичаш ли хазарта и риска?

- Хазартът не е риск. Но перфектен, глупав риск е руска рулетка с макаров. (Смее се.) Тъжно е – някакви хора - ходят, правят, пишат числа и като погледнеш реално, те цял живот се надяват и като спечелят някаква тройка или четворка, вече кой знае какво е това! Те не могат да се усетят, че няма как да стане това нещо, става за малцина и така им минава животът в странна надежда. Е, като умреш с надеждата, какво? Вместо да седнеш да помислиш – кой си, с какво ти се занимава, какво обичаш да правиш и да започнеш да го следваш -това е пътят към истинското богатство – да правиш нещата, които обичаш.

- Имаш ли страхове?

- Умните хора са го казали, че един ден, когато всичко свърши, ще разбереш, че е много тъжно, че твоите страхове не са се случили. Като си тръгнеш от тук, ще кажеш: “Аз толкова се страхувах, а то не стана.” С йога може да се научиш да преодоляваш страховете си.

- В последно време като че ли малко се беше скрил от светлините на прожекторите...

- Така реших, загърбих суетата и многото пари, както и това да следя постоянно какво се пише за мен.

- Как започна да се занимаваш с йога и какво те привлече към нея?

- Йога е естествено следствие от всичко това, което съм бил, трудно нещо е, а хората не искат да им е трудно. Не може да бъдеш силен и смел, ако ти е комфортно, няма как да стане. Йога те изправя срещу много тежки предизвикателства, срещу самия теб, срещу твоите страхове. Промяната, която се случва, след като започнеш да практикуваш, ти не я разбираш, ти вече самият си промяната. Това се разбира бавно и за съжаление като цяло хората отиват на йога като сгафят нещо със здравето и лекарите ги пратят. Аз сам се реших.

- Къде водиш твоите йога практики?

- Освен в Стара Загора, ще водим практики и в селската ни къща - ще си каним познати и близки за йога практики и семинари. Аз ще водя и групи за отслабване, защото мястото е подходящо, въздухът е уникален. В селото има два магазина и всички са под мой контрол и така няма как да си купят храна, без да разбера. Аз приготвям храната, за да е най-подходяща за отслабване.

- Кой е най-правилният метод за отслабване?

- Трябва да се прави много дълго и да се отслабва по много малко – говоря от 800 грама до килограм на месец. Ако е повече от това е изключително опасно и вредно. Тоест отслабването няма как да стане за 5 дни, тези хора, които бързо свалят по много килограми, правят голяма грешка. Какъв е смисълът да отслабнеш толкова и после пак да надебелееш? Аз мога да те хвана и ще свалим 100 кила, но това не е правилният начин. Също така не може да отслабнеш, ако ти е лесно, ето така стоиш си и пиеш хапчета и става от само себе си, няма как да стане - още не са измислени тези супер храни.

- Изглеждаш много спокоен. Успяваш ли да погледнеш философски на нещата и в по-трудните житейски ситуации?

- Всъщност не съм имал тежки моменти в живота си. Най-трудните, или най-интересни неща – в китайския смисъл на думата, са най-полезни за мен, ако всичко е лесно, аз няма да се напрегна. Приемам нещата като уроци, като ситуация, с която трябва да се справя.

- Кои личности те вдъхновяват?

- Харесвам лудостта на няколко гении като Ницше и Чайковски. Обичам музиката и в този смисъл Ницше е казал: “Без музика този свят би бил грешка.” Звученето на музиката създава някакъв вид вибрация, на ниво материя – музиката вибрира и създава определени емоции, пък те пряко управляват и физическото ни тяло.

- Вярваш ли в Съдбата?

- Има такава притча: Върви един човек по улицата и кълне – животът е такъв и такъв, изброява най-гадните неща, а зад него върви един ангел. Записва си думите му и казва: “Ами, щом така иска!” Съдбата е това – тя не е даденост, тя се произвежда в теб във всяка една секунда и респективно, като мине малко време ти се случва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта