Цвета Караянчева: Всички ценители на майсторството на Светлин Русев ще съхранят искреното си уважение към приноса му за развитието на изкуството

Вандали поругаха изложбата „За буквите” в центъра на София

Варна показва съкровищата си

Как Тръмп тласка света в ръцете на Путин

Барние прикани Великобритания да приеме споразумение за върховенството на Съда на ЕС

Кметът на Монтана стана чирак-резбар

Румен Петков: Светлин Русев ще остане с написаното, изреченото, нарисуваното в душите и в сърцата ни, в България и в света

Пленкович: Това посещение е крачка напред за сътрудничеството ни, благодаря на Борисов

Здравната каса вече покрива два нови медикамента за лечение на множествена склероза

Вандал повреди с метален стълб картината на Репин “Иван Грозни убива сина си”

Премиерът Борисов: Със загубата на Светлин Русев България загуби един от мъдреците си

Академик Светлин Русев пред „Труд“: Живеем в пиеса на абсурда, за която сами избираме актьорите

Почина Светлин Русев

Десетки мигранти загинаха при бягство от нелегален затвор в Либия

Премиерът Бойко Борисов: Това са нашите Балкани и нашата Европа, трябва ни единство за мир

Министър Даниел Митов обяви: Европа ще излезе с единна позиция за Македония

Съветът по външни работи на ЕС ще излезе с единна позиция във връзка със случващото се в Македония и подходът, който трябва да се предприеме, обяви министърът на външните работи Даниел Митов в тв предаването „Панорама” по БНТ.

„Европа действа единно. Ние ще имаме дискусия на Съвет по външни работи в понеделник именно по темата Република Македония и случващото се там и тя ще доведе до единна позиция на всички външни министри на ЕС и на подхода, който оттук нататък трябва да се предприеме. България ще даде своя принос и ще бъде активна част от трансформацията, която така или иначе трябва да се случи”, заяви министър Митов.

Той каза още, че тази трансформация зависи от македонските граждани. „Трансформацията – дали ще има избори, дали ще има оставки, дали ще остане същото правителство, това зависи от властите в Скопие. Това зависи от македонските граждани. Едно от нещата, които виждаме като потенциал за промяна е изборното законодателство. При едни нови избори не е нормално да видим повторение на статуквото”, коментира Митов. Митов изрази принципно съгласие с тезата на Красимир Каракачанов, че пътят на Македония към Европа минава през София.

„Естествено – няма как Македония да върви по пътя за Европейско и НАТО-вско членство, без София или България в случая да има положителна оценка за случващото се в държавата”. Митов бе категоричен, че България е длъжна да помага на Македония. „Македония минава през тежък период на своето политическо развитие. Проблемът е липсата на политически реформи и на европейски практики. Хората в Македония имат право на добро управление и имат право да го изискват от институциите”, категоричен бе министър Митов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.