Слънчево и топло днес

Днес ще преобладава слънчево време, до обяд с по-значителна облачност над Дунавската равнина и Лудогорието. Това съобщи за Агенция "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. В следобедните часове, в планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще има гръмотевици и условия за градушки. В Южна България вятърът ще е предимно от юг-югозапад, а в Северна от североизток – слаб. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Атмосферното налягане още малко ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения и слаби превалявания ще има по северното крайбрежие. Вятърът ще е слаб – предимно от изток-североизток. Максималните температури ще са от 20° до 25°. Температурата на морската вода е 16-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево. След пладне ще се развива купеста, на места и мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има и гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от запад, усилващ се и променящ посоката си по време на буря. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 21°, на 2000 метра – около 15°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето