Пак арестуваха затворника със зашити уста и очи, крадял пари и злато

Полицията в Гоце Делчев арестува издирвания от началото на 2015 г. опасен рецидивист от дупнишкото село Самораново Ангел Паспалев. Ангел е на 37 години, от които 12 е прекарал в затвора в Бобов дол. Заради извършените множество кражби на територията на България Паспалев бе обявен за общонационално издирване, а преди няколко месеца бе издадена и европейска заповед за задържането му за престъпна дейност в Гърция.

Опасният рецидивист, който миналото лято излезе от затвора в Бобов дол, се засели в Гоце Делчев и заживя на семейни начала с жена от региона, с която месеци по-късно се раздели и заживя с друга от хаджидимовското село Садово. След това отново поднови престъпната си дейност. Белезниците на Паспалев щракнали в село Копривлен, община Хаджидимово, съобщава в. "Вяра". За задържането на Ангел Паспалев е уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград, откъдето се очаква да му бъде наложена постоянна мярка „задържане под стража”, както и да бъде преместен в следствения арест в областния център до произнасяне на поредната му присъда. В РУ-Гоце Делчев се провеждат разпити на задържания за доказване на извършените множество домови кражби на територията на града и региона.

Паспалев е обявен за трансграничен престъпник и този път го очаква възможно най-строга присъда за извършени престъпления и в Гърция.

Запознати коментираха, че неговата тактика била да сменя често регионите, в които извършва крупните си кражби. Предимно крадял пари и злато.

Саморановският престъпник Ангел Паспалев стана известен и дори предизвика съжаление с явяването си в съдебната зала в Районен съд-Гоце Делчев със зашити с конец очи и уста, с което протестираше срещу неправилно постановени му присъди от Районен съд – Дупница и други съдилища в страната, срещу лошите условия в затвора и отношение на надзирателите.

Докато излежаваше множеството си присъди в затвора в Бобов дол, Паспалев си извоюва и домашен отпуск за добро поведение след изтичането, на който забрави да се върне в затвора и в продължение на месеци се укриваше в изоставена къща в гърменското село Дъбница. Оттам той бе открит и върнат обратно в затвора. По същото време Паспалев взриви с кражбите си целия Гоцеделчевски регион, заживя с жена, пред която се кълнеше, че като излезе от затвора, ще се раздели окончателно с престъпната си дейност, но това не се случи. Последната му присъда, която бе кумулирана с останалите, бе за извършени кражби в хотели и къщи в Гоце Делчев и Огняново, откъдето задигна златни накити, пари, лаптопи и други ценности.

От 7-годишна възраст саморановският престъпник Ангел Паспалев се отдал на кражбите. Запознати коментират, че до такава степен изучил занаята, че нощно време през отворени балконски врати и прозорци прониквал в къщи, апартаменти и хотелски стаи и обирал собствениците им, докато спят.

„Дупнишкият кримигерой Злати Златев-Златистия върти любов с адвокатката си, забрави за бившата си жена Филка. Златев си живее като Крез. Има си ВИП апартамент със самостоятелна баня, тоалетна, телевизор, кухня и кухненска печка в бобовдолския затвор. Осъденият на строг режим 18 години за убийството на братовчед си Любомир Мантарков живее в килия, обзаведена като баровски апартамент. Не търка нар като останалите затворници, а спи на специален матрак в собствена спалня. По закон трябва да обитава килия 5 на 5 м и да я дели с още 9 затворници. Пандизчийските правила освен това повеляват да бъде в стая за отряд лишени от свобода, но в затвора законите се интерпретират доста свободно, съгласно разбиранията на шефа и надзирателите”, разтръби Ангел преди 2 години, като излезе от затвора, за Златев, с когото са били съкилийници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право