Цветанов: Нито едно важно за страната решение не може да бъде прието без ГЕРБ

Нито едно важно за страната решение не може да бъде прието без активната роля на ГЕРБ. Това каза Цветан Цветанов, председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията, при отриването на обучението на ръководствата на ЖГЕРБ, което се провежда в Шумен, съобщи „Фокус”.

„За всички трябва да е ясно, че най- голямата парламентарна група е на ГЕРБ, няма нито едно решение, което да е значимо за страната и да може да бъде прието без активната роля на най- голямата парламентарна група ГЕРБ”, каза Цветанов. Той подчерта, че най - важното за партията в днешното управление е да има стабилност в държавата, ясно осъзнавайки, че отговорността в политиката е присъща на най - силния и най- големия.

В 43-тия парламент ситуацията е коренно различна от управлението година и половина с правителството на Пламен Орешарски, когато имаше отдалечаване от европейските ценности, отдалечаване от коалиционна култура или толерантност към опозиционната партия, която беше в българския парламент и безпринципна коалиция, създадена само и единствено да унищожи или дискредитира ПП ГЕРБ.

„Днес, в НС го няма този градус на напрежение и за този тон на поведение в българския парламент основната заслуга е на ПП ГЕРБ”, заяви Цветанов Цветанов. Той бе категоричен, че ПП ГЕРБ не участва в политиката за да влиза в лични противоборства и или противоборства с опозиционните партии, а е за градивен диалог. „И когато има добро предложение дори от опозиционна партия, независимо коя е тя, смятам че трябва винаги да бъде възприето от управляващите или от най- голямата парламентарна група”, каза Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини