Стоян Мирчев: Румен Радев размрази отношенията ни с Русия Президентът е искал в делегацията да се включат и министри, но правителството е отказало

Валентин Радев се срещна със заместник-секретаря по вътрешна сигурност на САЩ Клер Трейси

Йорданка Фандъкова: 16% от отпадъците на София се депонират, преди години бяха 100%

Защо повече се обсъждат телата, отколкото душите на жените?

12 души са в болница след катастрофата с автобус на магистрала “Тракия” Турският ТИР влачил рейса 30 метра, шофьорът му бил заспал

Разкриха раннохристиянска базилика в Хераклея Синтика

Следващите европейски избори ще се проведат в периода 23-26 май 2019 г.

Едва 13 гари са приспособени за хора с увреждания

Девет румънци са загинали в катастрофа с румънски микробус в Унгария

“Спейс Екс” изстреля два сателита, които ще наблюдават водата на планетата

САЩ смекчиха банковите регулации, приети след кризата от 2008 г.

Лавата от изригващия вулкан Килауеа на Хавай се приближава към местна геотермална електроцентрала

Русия изстреля четири междуконтинентални балистични ракети от ядрена подводница

Венецуела изгони най-високопоставения дипломат на САЩ в страната

Лидерът на АБВ Румен Петков пред „Труд“: Тези, които виждат в Сорос само портмоне, са безбъдници Който е против проекта АЕЦ „Белене“, казва, че ще внасяме ток от Турция

Ученици заплашиха с убийство даскалката си

Учителка от Враца твърди, че е получила закана за убийство по телефона от ученици, на които е била класен ръководител. Сигнал за случката е подаден в полиция и прокуратура, които започнали разследването.

Към днешна дата наблюдаващият прокурор е преценил, че досъдебното производство следва да бъде прекратено. На същото мнение са били и магистратите от врачанския районен и окръжен съд, които потвърдиха със свое определение становището на държавното обвинение, съобщава “Конкурент”. Досъдебното производство е образувано през юли м.г. срещу неизвестен извършител. Преподавателката разказала, че на 31 март 2014 г. е получила закана за убийство в телефонен разговор от момчета, които казали, че ще я насечат с манарче.

От материалите по делото става ясно, че преподавателката е била класен ръководител през първия учебен срок на 2013/2014 г., но впоследствие е била отстранена със заповед на директора заради несправяне с дисциплината по време на час. На нейно място е назначен друг учител, който поел класа и се справял отлично със задачите си.

За разплитане на случая с телефонната заплаха, от прокуратурата и полицията започнали да разпитват родители, колеги на учителката и ученици с анонимна анкета.

„Недвусмислено е установена недобра атмосфера в класа“, отчитат разследващите.

Според учителката, в часовете било шумно по лица на двама души.

„Тя обича вниманието да е насочено към нея, търси съчувствие и преекспонира нещата, ходи с нежелание на работа, не можеше да контролира класа, което я правеше сензитивна към действията на децата и най-малкия шум или жест в класа, тя го превръщаше в проблем, поради което децата я провокираха“, пише в част от показанията на двам от свидетелите.

Тези факти били възприети от съда като верни и доказани. От материалите по делото става ясно още, че въпросните двама ученици, които учителката посочила като причина за нарушената дисциплина в часовете й, се обадили на учителката си . Трето момче обаче отправило посланието, което било възприето като закана за убийство. Магистратите отбелязват, че действията на двамата не бива да бъдат толеририрани, но заканата е иузвършена от непълнолетен младеж, който го направил от лекомислие, без да е целял крайната му реализация, а именно убийство.

„Право на прокурора е да направи преценка дали да образува или да прекрати досъдебното производство срещу непълнолетния, а в случая преценката е деецът да се освободи от наказателна отговорност с прилагане на възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви от малолетни и непълнолетни /ЗБППМН/,тъй като нито обществената опасност на деянието, нито тази на деецът налагат наказателно преследване“, категорични са съдиите от окръжния съд във Враца.

Именно поради тази причина случаят е прекратен, а решението за това е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.