Радан Кънев: Излизаме от властта, ако не спрат кражбите

Ако няма воля да се реализират реформите и да се спрат кражбите в управлението, ние нямаме място в тази власт. Това каза в Шумен съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, цитиран от пресцентъра на ДСБ.

„Реформите са на пределна фаза, от която зависи дали ще бъдат успешни или не. Правителството изпълни своя ангажимент сравнително бързо - само в рамките на 6 месеца успя да изготви законодателната основа на приоритетните реформи и да я внесе в парламента”, заяви Кънев.

Според него сега е ред на парламентарното мнозинство да покаже решимостта си да потвърди реформите.

Лош знак беше, че една от най-важните части на здравната реформа, а именно - спирането на източването на здравната каса беше бламирана от повечето депутати, сред които и такива на ГЕРБ, смята Кънев.

Припомняме, преди два дни през здравната комисия в НС премина само една от идеите на д-р Петър Москов – за пакетите медицински услуги.

Радан Кънев благодари на премиера, който въпреки съпротивата на своите хора, е потвърдил подкрепата си за реформата: „Това е изключително важно, защото става въпрос за стотици хиляди лева. Ако няма воля да се реализират реформите и да се спрат кражбите в управлението, ние нямаме място в тази власт”.

Лидерът на ДСБ все пак побърза да допълни, че не вижда защо трябва да се стига до подобен вариант, при положение, че има „много ясна воля на премиера за промяна”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини