Кандидат-ректор и хората му искат отлагане на изборите в Стопанската академия в Свищов

Кандидатът за ректор на Стопанската академия „Д.А.Ценов” в Свищов доц.Иван Марчевски и членовете на Инициативния комитет, който го подкрепя, настояват за спиране на процедурата по подготовката и отлагане на изборите за ново ръководство на учебното заведение. Като основателна причина за това те посочват заведеното по тяхна жалба до Административния съд във Велико Търново дело за нарушения при подготовката на вота.

Казусът е насрочен да се гледа на 9 юни. „Съгласно Административно-процесуалния кодекс Общото събрание, което е предвидено за 20 май не може да бъде проведено, тъй като съдът няма да се е произнесъл до тогава по жалбата за законносъбразността му”, обясняват от Инициативния комитет на доц.Марчевски.

За това, че е насрочено Общото събрание, негодуващите са сезирали Министерството на образованието, Върховната административна прокуратура, Районната прокуратура в Свищов и Административния съд във Велико Търново. „Действията на настоящото ръководство на академията с подготовката и свикването на Общото събрание, за което е изготвена покана за 20 май от 16 часа, са напълно незаконни”, твърдят от Инициативния комитет на доц.Марчевски.

Междувременно четирима бивши ректори на свищовския ВУЗ разпространиха отворено писмо, с което се обявяват в покрепа на кандидатурата на доц.Иван Марчевски. В посланието си те заявяват още, че по тяхно време подобни скандали биха били немислими.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование