Столичен блок тъне в мръсотия и смрад заради незаконен гълъбарник

Непрестанни течове, мръсотия и изпочупени апартаменти, това е обстановката в общинския блок номер 3 в столичния квартал "Гео Милев". Жителите му са изпратили сигнали за проблемите до кмета на район "Слатина", омбудсмана на страната и прокуратурата.

Според хората тях основният проблем е незаконният гълъбарник на осмия етаж в един от необитаемите апартаменти, съобщава TV7.

Съсед на птиците е болната от диабет Ценка. Тя е възмутена от факта, че никой досега не е обърнал внимание на сигналите и на опасността от зарази.

Все пак от Районната здравна инспекция са дали предписание гълъбите да бъдат премахнати от този апартамент, но това така и не станало. Местните предполагат, че наемателите на проблемния апартамент отглеждат птиците, за да ги продават.

И друг проблем мъчи хората от блока – липсата на асансьор. А част от наемателите са с увреждания и трудно подвижни.

Течовете по стените пък започват от 8-мия етаж на блока и стигат до мазето. Собствениците на апартаменти се тревожат, че след поредния пороен дъжд, водата ще засегне електрическата инсталация на блока.

Според представители на общината ремонти на сградата вече са правени. Вложени са около 120 хил. лв. за покрив, канализация, инсталация, обследване. От управата смятат, че виновни за лошото състояние на блока са именно наемателите.

Според столичния общински съветник Николай Белалов обаче в сградата не личи да са вложени 1000 лв., какво остава за 120 хил. лв. По думите му най-вероятно голяма част от парите са откраднати.

Кметът на район "Слатина" обеща в най-скоро време да предприеме нов ремонт в блока и гълъбарниците да бъдат премахнати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини