Съдът отне повторно правата на aдвокат Елдъров

Висшият дисциплинарен съд към Адвокатския съвет за втори път отне адвокатските права на пловдивския адвокат Владимир Елдъров. В продължение на година и 8 месеца, той няма да има право да упражнява професията си.

Това е станало по жалбата на Пенка Ганчева от село Маноле - майка на убито в катастрофа 16-годишно момиче. Пенка е една от пострадалите, които разказаха , как са били измамени от пловдивския адвокат, който те били упъномощили да се грижи за делата им. На заседанието пред Дисциплинарния съд като защитник на Валдимир Елдъров се е явила майка му - Даниела Елдърова. Решението не е окончателно, то може да се обжалва пред ВКС, съобщава TrafficNews.bg.

Това е второто дело, по което Дисциплинарния съд отнема правата на Елдъров. През март същото се случи и при разглеждането на жалбата на Стоян Стоянов- баща на жертвата.

Правата на Владимир Елдъров се предмет на спор по още една жалби на потърпевша.

Пловдивският адвокат Елдъров бе арестуван като съучастни в серия палежи на автомобили и къщи, свързани с негови конкуренти. Стана ясно също така за няколко фрапиращи случая, в които наследници на загинали в катастрофи не са получили нито лев обезщетение, въпреки че съответните застрахователни компании са изплатили суми от порядъка на 160 000 лева.

Преди седмица юристът бе на път да излезе от ареста, след като Окръжният съд го освободи срещу сериозната гаранция от 25 000 лева. След протест на Окръжна прокуратура обаче Апелативният съд отмени решението и го остави зад решетките.

Разследването на тежките престъпления продължава, като ДАНС разследва юриста и за пране на пари. Свидетел срещу адвокат Елдъров е и таксиметровия бос Радослав Керанов, който също бе задържан за поръчителство на палежи. Керанов бе изпратен в Ловеч, тъй като изпаднал в нервна криза, но преди два дни бе върнат в ареста в Пловдив. Негов защитник по време на делата ще бъде топ адвоката Марин Марковски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право