Пет нарушения и ти вземат книжката

Шофьорите да остават без книжки, ако направят пет леки нарушения в рамките на 1 година. Тази идея предложи реформаторът Гроздан Караджов, който е шеф на Транспортната комисия в парламента.

Депутатът обясни, че във всяка полицейска кола трябва да има компютър или таблет, от който катаджиите да могат да проверяват “досиетата” на спрените за проверка. Ако имат неплатени глоби - това също трябва да се брои за нарушение, убеден е Караджов. Според него точковата система за отнемане на книжки трябва да отпадне заради пълната липса на контрол върху фирмите, които възстановят отрязаните точки.

Действащата в момента система за отчет на водачите в КАТ е децентрализирана, тоест във всяка от 28-те областни служби се събира информация за регистрираните там водачи.

Караджов предлага и промени, свързани с актовете и фишовете. Според него трябва да се определи срок, в който наказаният да се яви в КАТ, за да си ги получи. Ако не отиде, те да се считат за връчени служебно и глобата да бъде по-висока или двойна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини