Реформата „Москов” тревожи ГЕРБ

Ние сме много обезпокоени от случващото се в здравеопазването и от начина, по който се провежда тази реформа. Това заяви в Шумен зам. -председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Протести срещу реформата на министър д-р Петър Москов имаше през седмицата в цялата страна.

“Преди да стартираш една реформа, трябва първо да си убедил тези, с които ще проведеш тази реформа. Докторите, ръководителите на здравни заведения са хора с опит и всеки един от тях знае какви са проблемите. И ако те не бъдат чути, реформата ще бъде обречена на неуспех”, каза още Цветанов.

“Винаги когато правиш една реформа, трябва да предвидиш очакваните резултати, за да може в съответния времеви период да разбереш действително дали тя е успешна”, каза Цветанов. Той добави, че в ГЕРБ следят процесите много внимателно.

Още миналата седмица изразих пред “Труд” тревогата си, че мярката за обединяване на болници се предприема без постигнато минимално съгласие по въпроса и това доведе до нарушаване на спокойната работа - през седмицата имаше протести на много места, което не е в интерес нито на пациента, нито на системата, коментира д-р Даниела Дариткова, която е и председател на здравната комисия в парламента. По думите й първо трябва да се прецизира Националната здравна карта, като се подхожда индивидуално според потребностите на населението от лечебни заведения във всеки регион. t

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини