Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

Петър Москов: Натискът на здравния министър върху другите структури от системата не може да се счита за проблем

България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

Председателят на КФН Стоян Мавродиев: Цветан Василев никога не ми е давал нещо, нито съм му искал

 Финансовият надзор не е позволил никой да остане над закона

Шефът на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев определи като “съчинения по картинки” и “огромни кули от инсинуации и лъжи” пуснатите анонимно списъци на публични лица, за които се твърди, че са посещавали банкера Цветан Василев. “Много е важно да се обясни първо, че неясен източник разпространява сканирани ръкописни записки от тетрадки. Предполагаемият източник Цветан Василев отрича да ги е изпращал на медиите и до този момент няма нито един човек в държавата, който да е потвърдил достоверността на тези записки”, каза още той.

“В тази т. нар. тетрадка или списък за гости има заличени полета, моето име е нанасяно върху коригирани с коректор полета, има много странни неща от типа на срещи в събота и неделя, каквито аз никога не провеждам и това цялата държава го знае, има срещи на дати, в които аз отсъствам от София и от страната, и т.н.”, каза Мавродиев, цитиран от пресцентъра на комисията. В списъците дори се твърди, че шефът на КФН влиза в сградата с охрана, макар самият той никога да не е ползвал охрана. И определя това твърдение като “едно активно мероприятие в стил “Държавна сигурност” и пълен фарс”. Според Мавродиев по този начин се създава “обществена мъгла”, зад която ще се реализират много цели на задкулисието.
“Докато всички в държавата се тресем от подобни фалшификати, страната е заплашена от много по-големи проблеми като навлизането на капитали с неясен произход в медии и телекомуникации. За всеки нормален човек в страната би следвало да е ясно, че скандалите и компроматите са инструмент за публичен натиск върху институции и хора. Всички тези медии, които се правят в момента на стожери на свободното слово, визирам една конкретна медия – “Икономедиа”, която излезе с цяла серия абсолютно скандални заглавия и материали през последните дни, ако те смятат, че разпространението на подобни инсинуации са обществено полезни, аз искам да им кажа, че в бъдеще трябва да са готови да споделят и отговорностите за всички тези кризи”, заяви Стоян Мавродиев пред радио К2.

Председателят на КФН добави, че длъжностната му характеристика предполага срещи, разговори и служебна комуникация с всички представители на ключови институции в банковия сектор. “Може да попитате и г-н Хампарцумян, и г-жа Виолина Маринова, и всички топ банкери в страната – с всички тях съм се виждал в техните офиси, с доста от тях много повече и по-често, отколкото с г-н Цветан Василев. Включително и с г-н Прокопиев /собственик на “Икономедиа”, издател на вестниците “Капитал” и “Капитал дейли”, б.р. / сме се виждали многократно през годините както в неговия офис, така и на различни други публични места. Не виждам нищо ненормално в това, защото са обсъждани напълно легитимни и нормални теми, свързани с финансовата индустрия”, каза още Мавродиев.

Той се върна назад във времето, когато през 2013 г. по думите му се е осъществявала поръчкова компроматна кампания по ТВ7 срещу него и президента Росен Плевнелиев. Тогава е бил един от малкото случаи, в които Мавродиев се среща с Цветан Василев, за да обсъдят защо се случва това. В заключение Мавродиев подчерта: Цветан Василев никога не ми е давал нищо, нито съм му искал. “Никой на никого нищо не е давал и това се доказва от нашата сериозна надзорна дейност по отношение на банката и свързаните с лица”, декларират от КФН.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете