„Олигофрен“ за десерт

В петък десертът към шампионското парти в Разград бе една съвсем не сладка порция „олигофрен“ - обида, сервирана на колега от спорната редакция на Би Ти Ви.

Ядосан от въпрос на репортера Димитър Тасев, съсобственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев го нарече няколко пъти с този епитет, а после му нареди и да изчезва.

Петнадесет часа по-късно бизнесменът се извини, но реакцията в социалните мрежи вече бе преляла извън чашата на спящия вулкан. Защото той отдавна клокочи и дреме заради серия декларации, изказвания и други сложни отношения около Домусчиев.

За неособено дългия си живот (4 години) в епицентъра на футболния живот разградският клуб писа срещу Враца, „Славия“, Тодор Батков, Стойчо Младенов, Александър Томов, „Берое“, Христо Бонев... Заради това „творчество“ в нета някои нарекоха тима ФК „Пишурка“. А наскоро Домусчиев в пряк текст обвини „Ботев“ и „Литекс“, че са уредили мач, който изобщо не засяга неговия тим. Това бе и последната му публична изява, защото след нея дойде една убийствена декларация от Ловеч, която разтърси футбола и разбуни като кошер социалните мрежи.

Вчера между другото не едно мнение призоваваше точно от „Литекс“ да дойде отговор срещу Разград за „олигофрен“, изречено пред камерите.

Къде на шега, къде сериозно, но явно ефектът от онази декларация е бил адски силен.

В битките на разградския футболен ръководител бяха впрегнати и адвокати - той заведе дела срещу Любослав Пенев за 2 интервюта, в които славният голмайстор говори за практики от управлението на футбола ни. Ел Голеадор си каза мнението, както винаги го е правил - с изстрел към вратата, а не със „скрити пасове“. Няма спор - всеки може да съди когото иска, да търси правото на своя страна. Но присъдите от последна инстанция срещу уважавани във футбола ни личности и клубове явно загрозиха лицето на най-успешния футболен проект в Делиормана.

А онова „олигофрен“ от петък вечерта бе като десерт в менюто на обидите, увеличавано методично през четирите години разградска доминация във футбола ни.

След вулкана в социалните мрежи логично се появи и реакция от Асоциацията на спортните журналисти. И докато се търсеше начин да се поиска публично извинение към колегата и гилдията, дойде писмо на извинението от Домусчиев. Вероятно съчинено от пишман авторите на десетките декларации анти...

Но нещата не спират дотук. За вторник е насрочена среща на желаещи членове от асоциацията с Домусчиев. Целта е да се чуят всички гледни точки, като съсобственикът на „Лудогорец“ иска да си даде отговор дали неговият клуб не греши в нещо, щом се е стигнало до очевидно разклатените му взаимоотношения с медиите.

Има спорове къде да е „мачът“. Предложението от боса на Разград бе да е „на негов терен“, но се прие вариантът на „неутрален“. Там стават най-здравите мачове и се вижда най-много истински футбол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ