Събраха евробебетата на празник във Врана, Паси кандидат-кмет в София

Лидерът на Движение “България на гражданите” Меглена Кунева ще предложи Соломон Паси да бъде кандидатът на Реформаторския блок за кмет на София.

Това обяви самата тя пред радио К2, а после го потвърди и в социалните мрежи. “Паси е човек, който е донесъл резултат за България и ще допринесе за резултат с подчертано европейски профил и за столицата”, добави Кунева във фейсбук. Номинацията на бившия външен министър в кабинета “Сакскобургготски” дойде първо от структурата на ДБГ в район “Витоша”.

Малко преди това вчера съпругата на Паси – Гергана Паси, присъства на празника на клуб “Евробебе” по случай неговата десета годишнина. Домакини на четвъртата подобна среща бяха Симеон Сакскобургготски и неговата съпруга Маргарита, които посрещнаха малчуганите в двореца “Врана”. Там се събраха над 80 деца, родени на 25 април 2005 г., когато бе подписан договорът за присъединяването ни към Евросъюза и такива, родени на 1 януари 2007 г., когато това стана факт.

И понеже децата вече са големи, клубът вече ще се казва “Евродете”, обяви неговата създателка Христина Христова.

Спомням си първата среща, когато бяхте още в ръцете на своите родители, а сега вече сте чудесни младежи, каза Симеон Сакскобургготски. Социалният министър Ивайло Калфин изрази надежда, когато децата пораснат, да са много заети да разказват на своите приятели от чужбина колко прекрасна е България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини