224 са жертвите на катастрофи от началото на годината

50-годишен моторист загина при удар в микробус. Катастрофата стана към 12,30 ч вчера на Южната дъга на Околовръстното шосе на София в района на комплекс “Царско село”. Това е вторият инцидент с моторист за последното денонощие, след като в Пловдив такси отне предимство и блъсна 21-годишен рокер. Младежът бе откаран с травми в болницата.

Мъж и две жени от Свищов бяха тежко ранени, след като автомобилът им не спрял на знак “Стоп” и се ударил странично в преминаващ камион около 13 ч в събота. Злополуката била на пътя Плевен - Русе край свищовското село Горна Студена. Лекият автомобил “Хюндай” излязъл от вторкласна отсечка със скорост около 70 км/ч и последвал удар в камиона. Наложило се пожарникарите да режат ламарините на колата, за да извадят притиснатия шофьор и двете му спътнички. И тримата били приети в болницата във Велико Търново с множество контузии.

51-годишен пиян шофьор предизвикал катастрофа във Видин. Инцидентът станал към 17,40 ч в петък на ул. “Цар Симеон Велики”. Шофьорът Ж. Т. с “Фолксваген” ударил челно автомобил “Опел”, шофиран от 29-годишна жена. Тя била откарана в болницата с фрактура, но без опасност за живота. Проба с дрегер показала, че Ж. Т. е карал с 3,66 промила алкохол. Той е задържан за 24 часа.

224 са жертвите на катастрофи от началото на годината, сочи черната статистика на КАТ. Загиналите са със 7 повече спрямо същия период на 2014 г. t

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини