Сакскобургготски прие 100 деца на 40-ия ден от смъртта на сина си (снимки)

След като присъства на панихидата за 40 дни от смъртта на сина си – княз Кардам, Симеон Сакскобургготски се включи в голямо мероприятие в двореца „Врана”. То беше по случай 10-годишнината от влизането на България в ЕС.

Ето какво сподели на профила си във Фейсбук Гергана Паси – бивш министър по европейските въпроси в тройната коалиция:

„На 40-ия ден от загубата на детето си, царят и съпругата му Маргарита намериха сили да домакинстват в двореца Врана над 100 деца и техните родители, обявени навремето за „евробебета” от тогавашния социален министър Христина Христова. Само можем да гадаем каква воля на характера и възпитание са нужни, за да може един родител да потисне режещата болка в душата си и да посрещне други деца в дома си с искрена радост и усмивка...”.

„Необходимо е също така и благородство”, допълва в коментар бившият министър и бивш председател на НДСВ Христина Христова.

Събитието всъщност беше парти на клуб „Евробебе” събра в Двореца Врана деца, родени на 25 април 2005 г., когато беше подписан договорът за присъединяването на страната ни към Европейския съюз, както и родените на 1 януари 2007 г. - датата на фактическото членство. Патрон на празника беше тогавашния премиер на страната Симеон Сакскобургготски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини