Максималните температури днес ще бъдат между 23 и 28°

Максималните температури днес ще бъдат между 23-28°, по Черноморието с 2-3° по-ниски. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Ще духа слаб до умерен, предимно северен вятър. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Преди обяд облачността ще е разкъсана, но около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна и главно в Южна и Източна България ще има краткотрайни валежи от дъжд придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и на места ще превалява дъжд. Ще има и гръмотевична дейност с временно усилване на вятъра. Ще духа слаб предимно източен вятър. Максималните температури ще са 20-22°.

Температура на морската вода е от 16 до 19°. Вълнение на морето е 1-2 бала. Над планините ще е предимно облачно. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа до умерен югозападен вятър, по билото на Стара планина от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето