Венсан, или как се яде светлина

Някои хора могат да хапват само плодове и зеленчуци, защото цял живот са на диета. Други може да се “изядат” от яд, когато изпуснат някоя дума пред когото не трябва. А тези дни един българин показа как се яде светлина. Това е 23-годишният Иван Петров-Венсан, който спечели зрителите на Би Ти Ви с участието си в “България търси талант”. Илюзионистът всъщност направи цял спектакъл, в който си “похапваше” светещи топчета, докато танцуваше, показваше номер с карти и въртеше пой (”огнена” топка, вързана на въже, която се движи във въздуха като бухалка - б.р.). Това накара Дарина Павлова от журито на шоуто да обяви, че шоуто му е достойно за представяне даже в Лас Вегас.

Сценичен кръстник на Иван станал шоуменът Иво Танев, който навремето водеше играта “Треска за злато” по Би Ти Ви. Двамата се познават от години, а когато младият мъж решил, че иска да става артист, Танев му дал няколко предложения, сред които и сценичния псевдоним.

Венсан открил своята страст към илюзията преди 5-6 г. Тогава разгадал един номер с карти и не спирал да учудва съучениците си в междучасието как успява да познае коя карта са си харесали от колодата, а след това тя се озовавала я в чантата, я в джоба на “жертвата”. Тогава му тръгнало име, че е фокусник. А аз съм зодия Лъв и за да си защитя честта, реших да проверя какво има по темата в интернет, разказва Венсан. После сам започнал да измисля фокусите.

Преди време с приятел се заел да прави онлайн предаване “Просто илюзия”. Двамата влагали доста страст в работата си, а някои от изданията достигали до над 20 000-30 000 гледания само за 2 дни. Засега този проект е замразен, а Венсан работи с още двама колеги в групата “Нема к'во”. Изнасят представления ала “стенд ъп комедия и илюзия”. Пътуват и в чужбина, но напоследък имат достатъчно работа и тук.

Пазарът е малък, но когато предлагаш качествен продукт, хората свикват с него и после го търсят. Тогава има работа, казва Венсан.

Заради тв изявите си той вече е популярен и сред хората, които никога не са го виждали на живо на негово представление. Получавал съм много ексцентрични съобщения във фейсбук - и такива, които искат да им разкрия как “ям” светлина, и от момичета да им стана гадже, смее се той. Имало и много дами, които искали да станат асистентки в спектаклите на “Няма к'во”. За тях все още има шанс, защото в момента Венсан няма приятелка.

Помощници “зад кадър” на младия талант са неговите родители - Петър и Маргарита. Те са голяма част от илюзията на Венсан, казва той. Именно майка му му помага с шивашките си умения за някои от номерата, а таткото поддържа техническата част от реквизита.

В рода му няма артисти, но дядо му по бащина линия навремето свирел в духов оркестър на тромпет. Казва, че в детството не бил особено палав, дори не се изкушил да пуши като повечето тийнейджъри, склонни на експерименти с почти всичко. Предпочил да спортува - ходел на плуване и футбол, даже 7 години тренирал класически танци. Не мога да седя на едно място, защото ми е скучно, заради това и на сцената въртя пой, смее се Венсан. Напоследък се е ориентирал към нов спорт - еърсофт, който е много популярен из цяла Европа и САЩ. Това е вид военна игра, при която се използват точни копия на реални бойни оръжия, с които се стреля с пластмасови топчета. Там сме много сплотено общество, но това си е съвсем друга тема, смее се Венсан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица