След протести в Павликенско запълват дупките на пътя

След масовия протест миналата седмица на жителите на осем селища от Общините Павликени и Полски Тръмбеш заради разбит път от Областното пътно управление във Велико Търново захванали да запълват кратерите.

Според местните хора обаче, дейността е само за успокояване на напрежението, защото ремонтите са едва за около 2000 лв. В знак на недоволство заради невъзможността да се минава по участъка Павликени, Патреш, Горна Липница и Полски Тръмбеш, протестиращите ловиха риба в огромните дупки и засяка магнолия в 40-сантиметрова яма. Гражданският протест успял леко да трогне държавните институции и ден след блокадата, двете най-големи дупки на трасето, които са с площ около 40 кв. метра и дълбочина около 30- 40 см. са били фрезовани и запълнени.Трагично обаче остава състоянието на цялото трасе, което не може да бъде спасено с частичен ремонт , а за направата му са необходими около 6 млн.лв.

Кметът на Павликени инж.Емануил Манолов /БСП/ тази седмица ще връчи лично на министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова и символичния нотариален акт на трасето. Градоначалникът припомни, че отсечката е част от Републиканската пътна мрежа и общините не могат да инвестират в реконструкцията и.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини