Шарли Ебдо с карикатура на Катрин Деньов, тя не е обидена

Медиите във Франция осъдиха поместената в седмичника "Шарли Ебдо" карикатура на иконата на френското кино Катрин Деньов.

Последният брой на изданието, посветен на откриването на филмовия фестивал в Кан, излезе с карикатура на 71-годишната Деньов на корицата си и надпис под нея "Подозрителен предмет, намерен на Кроазет". На заден план се виждат уплашени фотографи, които панически хвърлят апаратите си и търсят спасение по палмите. Един от тях се опитва да всее успокоение: "Фалшива тревога – това е Катрин Деньов!".

"Смешно или жестоко? По-скоро жестоко", написа по този повод белгийският вестник "7 от 7" (7sur7). Карикатуристите са си позволили отявлена липса на такт по отношение на дама.

"Впрочем на Катрин Деньов й е все едно от тази липса на такт" - отбелязва в. "Либерасион", цитиран от БГНЕС.

Самата Катрин Деньов не е обидена на сатиричното издание. "Не съм виждала карикатурата. Според мен е глупаво да се иска от художниците на "Шарли Ебдо" реалистични рисунки. Надявам се, че ако карикатурата е злобна, то поне да е смешна", заяви актрисата на пресконференция в отговор на въпрос за отношението й към материала в седмичника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят