Секси лъвицата Оливия Уайлд ще се пробва в режисурата Дебютният филм на мацето се казва “Booksmart”

ООН прие единодушно резолюция за прекратяване на огъня в Сирия

Филм с българско участие спечели “Златна мечка” на “Берлинале” (СНИМКИ)

Шофьорка заби колата си във бензиностанция в Благоевград

Все повече туристи от Азия идват у нас с цел винен туризъм

Работодатели дават щедри бонуси за довеждане на нов колега в офиса

Сидеров: Мога да намера нов енергиен министър

КАТ преброи 2536 ранени по-малко от лекарите Разлика с над 22% между данните на МВР и Министерство на здравеопазването установи Институтът за пътна безопасност

Забраниха играчките оръжия в пакистанска провинция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в неделя, 25 февруари 2018

Сняг и паднали дървета на Шипченския проход

Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Василева: 32 млрд. лева ще бъдат налични чрез европейските фондове през новия програмен период

32 милиарда лева ще бъдат налични чрез европейските фондове за икономическото развитие на България, за стимулиране на балансираното и устойчиво развитие и намаляването на различията между регионите през новия програмен период. Това съобщи пред участниците в Годишната среща на местните власти на Югоизточна Европа в Пловдив Ивелина Василева, министър на околната среда и водите, предаде Фокус.

“На старта сме на новия програмен период и нашата амбиция да нямаме нулева година 2015 ще бъде факт отново чрез реализирането на проекти от общините като основните бенефициенти по голяма част от програмите”, каза министър Василева. “Разчитаме на споделянето на опита, който беше съпътстван и от грешки, който ни води до това да усъвършенстваме правилата, процедурите и практиките в годините напред”, добави тя. Върви се към опростяване на процедурите, към унифицирането на правилата, към прилагането на контролни механизми така, че да не се допускат грешки при тръжните процедури и възлагането на обществените поръчки, каза още министър Василева. По думите й, върви се напред и към реализирането на ключови и важни за държавата ни реформи, отново чрез помощта на европейски средства – реформи в здравеопазването, социалната политика и секторните политики. Работи се и за обединяването в един общ регламент на всички инструменти, които са налични по линия на еврофондовете, което отново ще улесни бенефициентите. “С едни и същи правила ще бъдат изпълнявани проектите по оперативните програми и програмата за развитие на селските райони и за рибарство и аквакултури”, уточни Василева. “През предстоящите три дни на интересни комуникации, срещи и дискусии в максимална степен трябва да бъдат използвани възможностите да се споделят идеи и добри практики, и визията за това как да направим местата, където живеем по-приятни, по-добре устроени, за по-добър стандарт на гражданите ни и развитие на икономиката ни”, каза Ивелина Василева. Не на последно място тя призова да опазваме околната среда и да прилагаме политиките за адаптация към изменение на климата, защото това са хоризонталните политики, които се вплитат във всяка една дейност от икономическия живот на страната. “Правителството ще положи всички усилия за максимално бързо стартиране на програмите и проектите от новия програмен период и успешно приключване на периода 2007 – 2013 и ще продължи усилията си за диалог и координация с местните власти”, увери министър Василева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.