Цветан Цветанов откри втория Маратон на приятелството Плевен 2015

Близо 350 участници от 10 страни се включиха във втория Маратон на приятелството Плевен 2015. Откриването на спортната надпревара уважиха председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, Владислав Николов -народен представител, както и областният управител на Област Плевен Ралица Добрева. Кметът на Плевен проф. Стойков приветства всички участници в спортната надпревара, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Като участник в полумаратона в Плевен през 1987 година и завършил цялото трасе, Цветан Цветанов даде старт на спортната надпревара. Цветанов поведе градския крос „Аз мога”. Трасето, което избягаха всички участници в него е три километра.

„Нека всички, които днес ще стартират полумаратона и маратона да избягат цялото трасе. Да победи най-добрият,най-подготвеният и всеки един да изпита удоволствието от участието и приятелството, което се създава от подобен вид спорт”, каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ.

„Щастлив съм, че вече втора година в Плевен се провежда Маратона на приятелството. Надявам се той да стане традиция, за да възроди една стара традиция от преди години, когато в Плевен се е провеждал полумаратон”, каза проф. Димитър Стойков. Той подчерта, че тази година участниците са рекорден брой - два пъти повече от миналата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини