Джерард: Сърцето ми се къса

След 709 мача за “Ливърпул” и 17 години професионална кариера Стивън Джерард се сбогува със стадион “Анфийлд” на мача с “Кристъл Палас”, спечелен с 3:1 от гостите. “Сърцето ми се къса, че повече няма да играя тук”, каза големият капитан, борейки се със сълзите. И се обърна към феновете: “Винаги съм се страхувал от този миг, защото знам колко ще ми липсвате. Играл съм пред запалянковци от целия свят, но вие сте най-добрите!”

След последния мач за сезона срещу “Стоук” ветеранът отива в “Лос Анджелис Галакси”. Сбогуването развълнува негови настоящи, бивши съотборници и приятели.
Даниел Стъридж го обяви за най-великия играч, обличал екипа на “Ливърпул”. Марио Балотели пусна в социалните мрежи 3 силни думи за славния си съотборник: “Легенда, уважение, икона.”
Луис Суарес си публикува снимка с Джерард от времето в “Ливърпул” и написа: “Легендо, благодаря ти за всичко, което направи за мен на “Анфийлд” и за радостта, която даде на футболния свят. Ти наистина си един от най-великите!”
Бразилецът Кака, сега играч на “Орландо“, припомни: “Играхме един срещу друг два финала в Шампионска лига и всеки спечели по една купа. Поздравления за цялата кариера и до нови срещи в американското първенство!”
Алесандро дел Пиеро се поклони: “Подобаващо уважение за един голям професионалист и истинска легенда. На добър час, Стиви Джерард!”
Тиери Анри възкликна: “Какъв ден за Стиви Джи! Голям играч и страхотен човек, легенда!”
Бившият съотборник Емил Хески твърди: “Страхотно е да играеш с него, ужасно е да играеш срещу него.”
Звездата на женския тенис Каролине Вознячки си пусна снимка с фланелка на Джерард пред телевизора, докато гледа последния мач на своя любимец.
Брендън Роджърс, треньорът на “Ливърпул”, също се изказа силно: “Съществува само една дума, която описва Джерард и тя е “Ливърпул”. Той даде на този град повече, отколкото всички политици са направили за него.” Роджърс изрази надежда, че в близко бъдеще Джерард ще се включи в неговия щаб.
Самият играч е предпазлив: “Трябва да съм малко луд, за да стана треньор, но ще запазя връзката с клуба и отворените врати. Иначе като треньор мисля, че ще бъда някъде между Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят