Руският президент като император: Путин заби 8 шайби

Петербургски казаци онагледиха култа към личността на Владимир Путин с бюст на руския президент, изобразяващ го като римски император. Статуята е дело на местния скулптор Павел Грешников и е от наподобяващ бронз синтетичен материал. Но веднага щом Путин се хареса, щяла да бъде излята и от истински бронз.

Синтетичният Путин е “облечен” в ризница и тога, липсва му само лавров венец. “Все пак е нашенец - руснак, с венец ще е съвсем като римлянин”, обясни “несъвършенството” атаманът на казашката махала Агалатово край Санкт Петербург Андрей Поляков. Поводът за извайването на президента бил 70-годишнината от победата над хитлерофашизма.

Пак в чест на триумфа във Великата отечествена война се игра в Сочи гала мач по хокей на лед с участието на политици, бизнесмени и пенсионирани руски звезди от Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

След пасове от майстори на играта стопанинът на Кремъл заби 8 шайби за победата с 16:8 на своя отбор, в който бяха още министърът на отбраната Сергей Шойгу и олигарсите Генадий Тимченко, Владимир Потанин и братята Борис и Аркадий Ротенберг. Всички играха с номер 70 на фланелките. Сред зрителите бе премиерът Дмитрий Медведев. Изненадващо обаче за играч на мача не бе обявен президентът, а Шойгу, вкарал само 3 гола. Наградата му, според РИА “Новости”, е “екскурзия до Крим”.

“В този мач няма загубили, поздравявам всички за победата”, заяви голмайсторът Путин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят