Арестуваха абитуриент след автородео

Бургаски абитуриент беше арестуван в Центъра на Бургас заедно с двама негови близки, които го изпращали на бал заради опасно шофиране съобщиха вчера от полицията. Инцидентът станал до култовото заведение “Кашмир”, избирано неведнъж от зрелостниците като място за веселби по случай дипломирането. Близо до него се намират Механотехникума и Техникума по обществено хранене, чиито възпитаници най-често го посещават. В петък следобед и в двете училищата имало изпращане на единадесетокласници.

Абитуриентът, чието име не се съобщава по молба на родителите му, и негови изпращачи решили “да въртят гуми”, за да впечатлят публиката. Те се качили в модерни лимузини и започнали с бясна скорост да потеглят и да спират рязко след кратко разстояние. Част от зрителите усетили, че развлечението може да има опасни последици и един от тях повикал полиция. Униформените пристигнали само след няколко минути и задържали под стража тримата автоджигити, сред които и абитуриентът.

Булевардът, на който се разиграл екшънът, е сред най-оживените в Бургас и импровизираното автородео създало опасност за пешеходците. Срещу един от тримата задържани е образувано дело, другите двама ще бъдат санкционирани за хулиганство. От МВР за пореден път призоваха абитуриентите да избягват високите скорости, ръкомахането и висенето от отворени прозорци в движение. “Не почерняйте живота си в един хубав ден”, гласи призивът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право