Измамникът и Шенген

Eдин от тружениците в бизнеса с телефонни измами, който за разлика от всички други в държавата, бележи ръст и създава работни места, се сдоби с 2700 лв. законен доход. Как? Като осъди прокуратурата, че е лежал в затвора с 41 дни повече, отколкото му се полага.

Тук изненадващото е, че е лежал. Не е за вярване, обаче факт: осъден бил за разлика от стотиците други трудещи се по схемата „Бабо, катастрофирах, дай пари“. И то на година и половина ефективно.

По-нататък изненади няма. Забравили да го отключат като си излежал наказанието и съдът решил, че следователно е „изпитал силни душевни терзания“. Следва, разбира се, да му се плати за това. Не от забраванковеца - то е ясно, а от честните данъкоплатци. (Извънсъдебно спорът откъде е тоя забраванковец – от обвинението ли, или от пенетенциарната система, продължава.)

Междувременно измамникът, който няма и ден трудов стаж у нас, отишъл на гурбет в Германия. Ще работи може би във филхармонията там.

А ние тук седим и се питаме защо не ни искат в Шенген, след като сме „изпълнили всички критерии“. И се чудим как тъй немците примерно не са чели Алеко, а знаят, че сме европейци, ама не съвсем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари