Гранати от Втората световна откриха в монтанско село

Fibank награди Сани Жекова

Вижте какво реши Министерският съвет на 21 февруари 2018

Задържаха психично болен мъж, убил баща си

Късметлия падна пред влак, счупи само крак

Фандъкова: Правителството отпусна 151 млн. лева за реконструкция на централната градска част

Швейцария дари противопожарен автомобил на община Кресна

Бойко Борисов: Столична община да помисли да направи скъпа зона в центъра Който иска да се разхожда с колата из града, да плаща повече, каза премиерът

Полицаи спряха от продажба 350 кг захарни и шоколадови изделия с изтекъл срок на годност

Георги Икономов: Името Банско е разпознаваемо в Бурса и е предпочитана туристическа дестинация

Президентът Радев наложи вето на Закона за КТБ

Ферари има два рождени дни Ако беше жив, Енцо щеше да навърши 120 г.

Цветан Цветанов: Жаблянов се държа все едно е номиниран за председател на БСП

Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституционно

110 депутати решиха оставката на Валери Жаблянов

Телефонен измамник осъди прокуратурата

Осъден за телефонни измами спечели дело срещу прокуратурата за това, че е лежал с 41 дни повече в затвора. Държавното обвинение ще трябва да му плати 2700 лв. за това.

Сашо Радев от златоградското село Ерма река поиска обвинителите да му платят обезщетение от 8200 лв., а отделно и 2000 лв. за незаконното му задържане. Окръжният съд не одобри цялата сума, но му присъди част от нея – за това че е “изпитал силни душевни терзания”, докато прокуратурата забравила да го освободи от затвора в Пловдив, след като му изтекло наказанието.

27-годишният мъж получи година и половина затвор през 2013 г. за няколко телефонни измами, направени две години по-рано. Той твърдеше в съда, че е бил заплашван и принуждаван от мистериозни мъже да се занимава с измами. Колко жертви е имал през цялата си кариера на измамник не се знае. В процеса бе доказано, че се обадил на жена в село Пловдивци по схемата “Майко, направих катастрофа, дай пари да ме пуснат от ареста”. Жертвата взела заеми от комшии и близки и му дала 1300 лева. По същата схема Сашо Радев измамил и други жени от смолянското село Павелско. В хода на следствието бе търсена, но не бе намерена връзка с телефонната мафия от село Ветово, Русенско.

За нуждите на съдебното дело, което той води срещу прокуратурата, от затвора в Пловдив изпратиха на магистратите подробна справка за престоя му там, който продължил от декември 2011 г. до 28 януари 2014 г.

Пред съда измамникът успя убедително да докаже, че 1 месец и 11 дни е прекарал незаконно зад решетките.
Според държавното обвинение грешката не е тяхна, а на затворническата администрация, която не е изчислила и приспаднала дните, в които Сашо Радев е работил в затвора.

“От наша страна няма реално бездействие”, твърдят от държавното обвинение.
Надзирателите са на обратното мнение, те твърдят, че разчитали на уведомления от прокуратурата. След излизането си от затвора Сашо изкарал шофьорски курс, хвалят се негови близки. Сега бил на гурбет в Германия, но те не знаели с какво точно си изкарва прехраната там.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете