Докараха по бермуди в Москва олигарха Сергей Полонски

Сътрудници на руското външно министерство са депортирали известния бизнесмен Сергей Полонски в Русия, съобщава ТАСС.

Според информация от руските служби за сигурност, Полонски е бил докаран със самолет от Камбоджа и доставен в „следствен изолатор номер едно, известен като „Матроска тишина“. Следствените действия срещу него започват на 18 май.

В Русия олигархът е разследван във връзка с углавно дело за измама при строителството на жилищен комплекс в Москва.

Виж видео тук

Според lifenews.ru от летище „Домодедово” богаташът-беглец е бил откаран директно в следствения изолатор „Матроска тишина”, без дори да се види с гражданската си съпруга, роднините и адвокатите, които го очаквали в терминала.

Сергей Полонский беше арестуван в Камбоджа на 15 май на един от седемте си собствени острова, където се прочу с оргиите си. В една от тях той дори изхвърли в морето през борда на яхтата си четирима камбоджански моряци.

Кралството неколкократно отказваше да го предаде на Русия. Но след многобройните му изцепки и скандали подразделение от камбоджанските спецслужби го задържало на плажа по бански.

Той бил откаран във военна база, а след това качен на чартърен самолет в Хошимин и под охраната на офицери от руското МВР доставен в Москва. Сега адвокатитеи съпругата му Олга Дерипаско се опитват да представят ареста на Полонский като отвличане.

Едно от най-сериозните обвинения срещу олигарха е, че е завлякъл с над 2 милиарда рубли мераклии, които му платили огромни суми „на зелено” за жилища в елитни комлекси. Полонский прибрал парите и не построил нищо, а духнал в чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят