Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сменяме само старите касови апарати Произведените през последните две години машини ще имат нужда само от обновяване на софтуера

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

Докараха по бермуди в Москва олигарха Сергей Полонски

Сътрудници на руското външно министерство са депортирали известния бизнесмен Сергей Полонски в Русия, съобщава ТАСС.

Според информация от руските служби за сигурност, Полонски е бил докаран със самолет от Камбоджа и доставен в „следствен изолатор номер едно, известен като „Матроска тишина“. Следствените действия срещу него започват на 18 май.

В Русия олигархът е разследван във връзка с углавно дело за измама при строителството на жилищен комплекс в Москва.

Виж видео тук

Според lifenews.ru от летище „Домодедово” богаташът-беглец е бил откаран директно в следствения изолатор „Матроска тишина”, без дори да се види с гражданската си съпруга, роднините и адвокатите, които го очаквали в терминала.

Сергей Полонский беше арестуван в Камбоджа на 15 май на един от седемте си собствени острова, където се прочу с оргиите си. В една от тях той дори изхвърли в морето през борда на яхтата си четирима камбоджански моряци.

Кралството неколкократно отказваше да го предаде на Русия. Но след многобройните му изцепки и скандали подразделение от камбоджанските спецслужби го задържало на плажа по бански.

Той бил откаран във военна база, а след това качен на чартърен самолет в Хошимин и под охраната на офицери от руското МВР доставен в Москва. Сега адвокатитеи съпругата му Олга Дерипаско се опитват да представят ареста на Полонский като отвличане.

Едно от най-сериозните обвинения срещу олигарха е, че е завлякъл с над 2 милиарда рубли мераклии, които му платили огромни суми „на зелено” за жилища в елитни комлекси. Полонский прибрал парите и не построил нищо, а духнал в чужбина.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете