Очакват ни краткотрайни валежи, температурите до 28°

Атмосферното налягане е по-високо от средното за май – слабо ще се понижи. Преди обяд времето ще е предимно слънчево, но след обяд и преди полунощ на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°, по Черноморието 21-23°, в София около 24°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология, съобщи Фокус.

Преди обяд над Черноморието ще е предимно слънчево, а след обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 21-23°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнение на морето 1-2 бала.

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. По билата ще духа до умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето