Турция оспори границите в Егейско море

Марк Зукърбърг: Направихме грешки Шефът на Фейсбук обеща конкретни мерки срещу изтичането на данни

Руски експерти: Черноморският флот не може да се противопостави на американците

Папа Франциск към младите свещеници: Не се страхувайте от татуировките

Премиерът на Япония бил готов за среща с Ким Чен-ун

Температурите падат още

Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Ден на отворените врати във Висшия съдебен съвет

Висшият съдебен съвет (ВСС) отваря врати за граждани в рамките на инициативата Ден на отворените врати на 18 май от 10.00 часа.

Инициативата се реализира в рамките на проект, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. През месец април в рамките на проекта бяха организирани и проведени поредица дни на отворените врати в петте апелативни съдебни района – Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново и София, в които се включиха над 1000 участника от различни целеви групи на проекта – ученици, студенти, хора в неравностойно положение и представители на бизнеса. пише БГНЕС.

Програмата за Деня на отворените врати на ВСС предвижда презентация на статута, структурата, дейността и правомощията на Висшия съдебен съвет и органите на съдебната власт. Ще бъдат обявени печелившите ученически есета от конкурса за ВСС на тема “Познатата и непозната съдебна власт” и връчване на наградите на победителите. Ще бъде връчена наградата за медийно отразяване на “Дните на отворени врати в петте апелативни района”, връчване на ежегодната награда – “Грамота” за медия/журналист за най-обективно отразяване на дейността на ВСС. Ще има среща с главния секретар на ВСС и директорите на дирекции в администрацията, които ще представят историята на ВСС и дейността на административните звена, представяне на стажантската програма от студенти участвали в нея.

В рамките на инициативата е предвидена информационна обиколка на сградата на улица “Екзарх Йосиф” 12, среща с представители на постоянните комисии на ВСС за представяне на дейността им, среща с директорите на дирекциите към съвета, както и демонстрация на системата за тайно гласуване в Заседателна зала.

Целта на “Дните на отворените врати” е да бъде предоставена непосредствена възможност на гражданите да се запознаят на място с дейността на ВСС и институциите в съдебната система, както и да получат максимално достъпна и разбираема информация за структурата на съдебната система, включително за ролята и функциите на ВСС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.