Ковач и Димитров - начело в 3-ия кръг на Европейския шампионат по мотокрос

Адам Ковач /Унгария/ стана първи в клас ЕМХ 65 и в общото класиране, като победи и в двата манша, на провелия се трети кръг от Европейския шампионат по мотокрос на мотополигон "Бършен" край Сливен. След него се наредиха Игор Чухарчук /Молдова/ и Кристиян Иванов /България/. При ЕМХ 85 Алекс Димитров /КТМ/ спечели надпреварата и в двата манша и зае първа позиция в общото класиране. Втори стана Жулиян Георгиев /КТМ/, а трети - Виктор Касабов /КТМ/. В оспорваното състезание участваха представители на Гърция, Сърбия, Молдова, Румъния и България. Представителят на домакините от Сливен - Димитър Петров /КТМ/ зае четвъртото място в общото класиране, след като бе втори във втория манш в клас ЕМХ 85.

Зрителите станаха свидетели на изключително оспорвани стартове и в третото състезание от Републиканския шампионат, който също бе на "Бършен". Още в първия манш Любомир Васев (Ямаха) даде заявка за победа и спечели убедително пред своите конкуренти Валентин Роглев и Хакан Халми. Във втория манш той отново поведе в надпреварата като с това определи и местата в общото класиране в класовете МХ2 и МХ2- Junior - Любомир Васев (Ямаха), Хакан Халми (КТМ) и Валентин Роглев (КТМ). В клас МХ1 Николай Йовчев (Хонда) беше най-бърз в двата манша и спечели първото място в класирането. След него отново останаха Тодор Тотев (Хонда) и Калоян Илиев (КТМ), като с това затвърдиха силната си конкуренция в съответния клас. Клас МХ беше спечелен от Мартин Тодоров (Ямаха). Той триумфира като победител и в двата манша, а в общото подреждане за кръга втори и трети се наредиха Веселин Малинов (Ямаха) и Юлиян Райчев (Кавазаки).

Веселин Малинов (Ямаха) зае първото място в клас МХ-40, втори и трети бяха Атанас Петров от АИТ "Рейсинг Тим" и Васил Стоянов от "Велман Моторспорт".

Мотополигонът на бившето летище "Бършен" е едно от най-новите съоръжения по мотоциклетизъм в страната. Наградите на победителите бяха връчени от кмета на община Сливен инж. Кольо Милев и вицепрезидентите на Българската федерация по мотоциклетизъм Мариян Станчев и Димитър Рангелов. Следващият 4-кръг на републиканския шампионат по мотокрос ще се проведе на 23 и 24 май в Хасково.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт