Версия: Втора наша проститутка изнасилена от убиеца на Атанаска

Тялото на убитата в Германия българка, която била въвлечена в канал за проститутки е намерено закопано в гората. Останките са открити напълно случайно при ремонтни работи на 11 април 2015 г. в местност извън град Хайлброн. Общинските власти щели там да правят парк, са разказали пред „Монитор” роднините на Наска.

Останките й били закопани много плитко – едва на около 50-60 см дълбочина. Но трупът бил напълно разложен и германските власти първоначално не успявали да уточнят чии са костите. Била направена ДНК експертиза, резултатите от която са категорични. Трупът е на Атанаска Димитрова Василева, обявена за издирване през юли 2013 г. Заради силното разложение разследващите преценили, че вероятно Наска е била убита още в деня на изчезването си, а именно на 19-20 юли 2013г.

„Майко, много те обичам и ще търся начин да се върна”. Това били последните думи на Атанаска към майка й от пловдивското село Йоаким Груево Веска. Тя научила за смъртта на дъщеря си преди дни, когато в дома й в селото дошъл полицай. Той бил лаконичен и само й казал: „Дъщеря ви е открита мъртва в Германия”.

Шокиращата вест сринала Веска, която до последно се надявала Наска да й се обади и да й каже, че е добре. В момента най-големият проблем пред възрастната жена е как да плати за връщането на останките на дъщеря й в България.

„Много искам да си я погреба тук, но нямам пари. Работя в цех за производство на найлони и съм на 300 лева заплата”, казва Веска. След като полицаят й съобщил трагичната вест, тя отишла в кметството и помолила кмета Наум Нихтянов да се обади на Външно министерство и да проучи какви са процедурите и колко ще струват. Разчита на помощта единствено на държавниците ни, за да успее да погребе дъщеря си, признава възрастната жена. И през сълзи си спомня за последния телефонен разговор с дъщеря си.

„Ако не ми се обади една седмица, то на втората винаги ми звъни. И съм спокойна, че тя там е добре. Последното обаждане беше на 19 юли 2013г., точно когато изчезна. В същия ден ми изпрати 50 евро.

Каза ми: „Майко, много те обичам и ще мъча да си дойда”. Ей това й бяха последните думи”, изплака Веска. Тя казва, че е подозирала какво работи дъщеря й в Германия, но е отказвала да повярва.

„Казаха ми, че най-лошото е работила, но сигурно насила го е правила”, смятат роднините й.

„Убита е. Друго не мога да се сетя”, повтаря в несвяст възрастната жена. Твърди, че не познава обкръжението на дъщеря си в Германия. „Само знам един Алекс Сашев. Ако мога да го хвана, да го видя някъде, ще го смачкам аз. Той е български турчин от Варна. Тя си дойде 2012г. и нямаше да си иде. Не искаше да си тръгва. Но този боклук откъде дойде и зорлем я изкара от вкъщи. Не насила, но влезна вътре и не знам какво говориха.

В района на германския град Хайлброн вилнеел изнасилвач, който може да е убил Атанаска, подозират властите. В бюлетина за изчезването й се казва, че тя последно е била видяна на ул. „Хафенщрасе”, където карала нощните си смени. Изчезнала между 20 часа и полунощ на 19 юли, се казва в бюлетина на полицията. Уговорката й с гаджето й, който е бивш футболист, била да му се обади по телефона, за да отиде да я вземе от улицата. Но телефонно обаждане нямало и приятелят й не отишъл до „Хафенщрасе”. Два месеца след изчезването на Атанаска друга българка, отново проститутка, била изнасилена от едър клиент, висок над 1,95. Момичето обаче успяло да се отскубне и да избяга. Дали двата случая са свързани, или не, трябва да установи разследването.

Атанаска заминала за Германия 4-5 години преди да бъде убита. Живеела в различни градове, докато накрая се установила в Хайлброн. Всеки ден отивала в промишлената зона на пристанището, където се подвизавали местните проститутки. В нощта на изчезването си била облечена с бял гащеризон и бели обувки с висок ток. Имала много татуировки по цялото тяло. Година преди фаталната дата 19 юли 2013г. се върнала в Йоаким Груево и заявила на майка си, че не иска да се връща там. Тогава обаче в селската им къща дошъл Александър, който влязъл в стаята на Атанаска и много дълго говорил с нея. След това младата жена се качила в колата му. „Видяхме я в колата. Попитахме я къде отива, а тя каза, че Сашо й обещал да й купи обувки”, разказа една от братовчедките на убитата. Оттогава никой повече не видял Атанаска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят