Валери Симеонов: Няма нужда от допълнителна охрана по границата с Македония

За момента границата на България с Македония не е подложена на миграционен натиск така, както тази с Турция. Това коментира пред Фокус Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт. Според него границата с Македония няма нужда от допълнителна охрана, както тази с Турция. Симеонов допълни, че би трябвало да се следят процесите на миграция по всичките ни граници.

„Имаме ли преминаване на границата? Констатирани ли са македонски граждани? Нямам информация за това, няма такова нещо. От друга страна – има ли имигранти, преминаващи през границата с Турция? Десетки, да не кажа стотици“, коментира Симеонов.

Той бе категоричен, че усилията за опазване на границата трябва да бъдат насочени към южната ни съседка. Според него е нормално там да се пращат полицаи предвид засилването на миграционната вълна.

„Има ежедневно преминаване на големи групи хора, което е много рисково за България. От една страна, трябва да поемем тяхната издръжка, тяхното изхранване, тяхното настаняване, а от друга – от гледна точка на информацията, че съвсем умишлено с групите емигранти се прекарват и джихадисти“, заяви Валери Симеонов.

По повод навършването на 4 години от основаването на НФСБ той каза, че партията привлича все повече поддръжници и печели доверието на българските граждани, а влизането в Народното събрание е факт, с който организацията се гордее.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини