Мълния удари светофар в Търново

Мълния е ударила светофар в центъра на Велико Търново и го е повредила. Гръмотевицата поразила съоръжението, което контролира трафика до съдебната палата и по бул."България" в старата столица. Светкавицата се стоварила върху металното тяло при разразилата се в нощта срещу неделя буря над града.

"Цяло чудо е, че няма пострадали. Светофарът до съдебната палата е поставен главно заради пешеходците. Всяка минута там минават десетки хора. За щастие, мълнията е паднала след началото на силния порой и пешеходци не е имало", коментираха от кметството във Велико Търново.

От общинската администрация поясниха, че гръмотевицата е изпепелила цялата електроника на светофара. От високото напрежение кабелите се стопили. Сериозно бил увреден и контролерът.

"Повредените елементи вече са свалени и са изпратени на специализирана фирма, която ще ги подмени. Съоръжението ще остане изключено поне няколко дни", допълниха от общинската управа.

За да се контролира трафикът и да няма опасност за пешеходците, от кметството са потърсили съдействие от Пътна полиция. Трафикът по централния булевард "България" около съдебната палата ще се управлява от регулировчик в пиковите часове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони